Internet Marketing Audit
Image default
Aanbiedingen

De ultieme schoonmaak checklist voor een vlekkeloze werkplek

Een schoon kantoor is een gelukkig kantoor, zegt men. Maar naast het feit dat je werkplek er goed uitziet, kan het schoonhouden van je kantoor serieuze voordelen hebben voor jou en je werknemers. Studies hebben aangetoond dat een opgeruimd kantoor kan leiden tot een hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en een beter moreel. En niet te vergeten, het kan ook de verspreiding van ziekten tegengaan. Benieuwd naar alle voordelen? Lees dan snel verder!

De voordelen van een schoon kantoor 

Zoals we al eerder zeiden, zijn er genoeg redenen om je kantoor schoon te houden – zowel voor jou als voor je werknemers. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

Verhoogde productiviteit

Uit een studie van het Journal of Experimental Psychology bleek dat werknemers in een nette en georganiseerde omgeving productiever waren dan die in een rommelige. Dus als je op zoek bent naar manieren om de productiviteit op de werkplek te verhogen, is het schoonhouden een goed begin.

Verbeterd moreel

Uit een studie van de Princeton Universiteit bleek dat fysieke rommel op de werkplek kan leiden tot verhoogde stressniveaus. En we weten allemaal dat gestreste werknemers geen gelukkige werknemers zijn. Door een schone en rommelvrije werkomgeving te creëren, kun je het moreel van de werknemers helpen verbeteren 

Minder ziekte

Een vuil kantoor zit vol ziektekiemen en dat is voor niemand goed nieuws. Uit een onderzoek bleek zelfs dat werkplekken 400 keer meer bacteriën bevatten dan een toiletbril. Door alles schoon te houden, kun je de verspreiding van ziekten op de werkplek tegengaan 

Schoon genoeg van een vies kantoor

Een schoon kantoor leidt tot gelukkigere en gezondere werknemers – om nog maar te zwijgen van een productiever personeelsbestand. Maar met al het andere op je bord kan het moeilijk zijn om de tijd (en energie) te vinden om alles netjes te houden. Dat is waar onze ultieme checklist voor het schoonmaken van kantoren van pas komt. Print hem gewoon uit en hang hem op in een gemeenschappelijke ruimte, zodat iedereen mee kan helpen de boel schoon te houden. Geloof ons, je werknemers zullen je er dankbaar voor zijn! Zoek jij een schoonmaakbedrijf in Zwolle? Neem dan eens kijkje bij EW Facility Services!

https://www.ew.nl