Internet Marketing Audit
Image default
Internet marketing

Feitjes over mobiele telefoons

De eerste mobieltjes waren koelkasten of skateboarden, zo groot waren ze. Tegenwoordig hebben we mobiele telefoons in allerlei soorten en maten, van groot tot klein, van dun tot dunner en van duur tot duurder. Omdat we toch al zo veel met onze mobiele telefoon bezig zijn is het bovendien leuk om eens een aantal feitjes over onze mobiele telefoons op een rijtje te zetten.

Je klaagt hoogstwaarschijnlijk wel eens over hoe jouw mobiele telefoon veel te traag is omdat een app of pagina naar jouw mening niet snel genoeg geladen wordt. Toch is jouw telefoon een sterke machine, met meer denkvermogen dan de eerste boordcomputers van Apollo 11 hadden!

Ook het telefoongebruik en onze wens om een telefoon te hebben levert een aantal opmerkelijke feiten op. Zo zijn er op onze aarde meer mensen met een mobiele telefoon dan dat er mensen met een werkende toilet zijn en was men zo benieuwd naar de eerste telefoons dat men er in Amerika tot wel 4000 dollar voor neertelde, wat toen nóg meer geld was dan dat het nu is. Onze drang om met elkaar in verbinding te staan heeft dan ook geleid tot een heuse officiële angst; nomophobia: de angst om je telefoon te verliezen.

Maar telefoons hebben ook een goede invloed. Zo heeft het gezorgd voor een nieuwe industrie wat veel banen heeft opgeleverd, en komen er indirect nog veel meer bij doordat mensen op het idee kwamen om een telefoonservice of antwoordservice op te zetten omdat nu iedereen een telefoon had en bedrijven zo meer telefoontjes binnenkregen. Ook zorgt het ervoor dat je altijd op de hoogte bent van wat er gebeurd, waar ook ter wereld. Maar wellicht is het eens goed om er bij stil te staan of het allemaal niet wat doorslaat. Volgens recent onderzoek heeft meer dan negentig procent van de Nederlanders een mobiele telefoon.

https://www.bizziphone.com/