SEO versus PPC: hoe u uw strategie stroomlijnt

SEO versus PPC: hoe u uw strategie stroomlijnt

Van Mark Verzijl, freelance online marketeer

Het belang van Google voor elke online marketingstrategie staat niet ter discussie. De zoekmachine is een groot deel van de manier waarop mensen zoeken naar antwoorden, boodschappen doen en hun leven leiden. Wat nog steeds wordt besproken door online marketeers, is de relatieve waarde van de twee opties die merken hebben om in Google te verschijnen: zoekmachineoptimalisatie (SEO) versus pay-per-click marketing (PPC).

SEO en PPC leveren beide hetzelfde uiteindelijke resultaat: hogere zichtbaarheid in Google-zoekopdrachten. Maar ze vereisen een andere vaardigheden en aanpak. SEO houdt een ingewikkelde langetermijnstrategie in die inhoudmarketing en linkbuilding omvat, terwijl PPC dagelijks bieden en meer data-analyse gebruikt.

Waarom u zowel SEO als PPC nodig hebt
Jarenlang hebben marketeers discussies gehad en gegevens bijgehouden om te proberen het antwoord te bepalen op hoe SEO en PPC tegen elkaar oplopen. Maar het echte antwoord is dat voor elk bedrijf dat in Google-zoekopdrachten wil verschijnen, zowel SEO als PPC een rol te spelen hebben. En ze hebben de neiging om beter samen te werken.

De waarde van SEO
Zoekmachineoptimalisatie is concurrerend en kan lang duren om vruchten af ​​te werpen, maar de resultaten maken het de moeite meer dan waard. In vergelijking met PPC biedt SEO een paar unieke voordelen.

Het verkeer is gratis (hoewel het behalen van ranglijsten over het algemeen niet zo is)
Met SEO hoeft u niet te betalen om te spelen. In plaats van een plek op de eerste pagina van Google te kopen, doet u het werk om het te verdienen. Dat betekent niet precies dat SEO gratis is. Goed doen betekent tijd en middelen spenderen aan het opbouwen van een sterke bibliotheek met inhoud, deze promoten op internet en links op andere websites bouwen die naar de uwe verwijzen.

Om die reden brengt het doen van SEO een aanzienlijke investering met zich mee. Maar zodra het begint te betalen in ranglijsten op de eerste pagina van Google, is elke klik die u verdient gratis.

Het gaat langer mee
Het kost tijd om resultaten te behalen met SEO, maar als je dat eenmaal doet, zul je de komende maanden meestal goede resultaten blijven zien. SEO-succes is meestal exponentieel. Wanneer een pagina op pagina 1 van de resultaten komt, zal zijn autoriteit waarschijnlijk alleen maar groter worden naarmate meer mensen het vinden, erop klikken en ernaar linken. Dat betekent niet dat als je eenmaal op pagina 1 bent, je erop kunt rekenen dat je daar voor de lange termijn blijft. Andere websites zullen er hard aan werken om diezelfde plek te veroveren, en het is bekend dat de algoritme-updates van Google van de ene op de andere dag populaire websites opstarten met de beste resultaten.

Maar om in de top tien te komen, is meestal het moeilijkste deel. Zodra u de boost in zichtbaarheid en autoriteit krijgt die hoort bij Page 1-rankings voor relevante zoekwoorden, kunt u meestal verwachten dat u de komende maanden blijvende resultaten zult zien.

Organische resultaten krijgen meer klikken
Zelfs wanneer PPC-advertenties steeds meer de resultatenpagina van de zoekmachine overnemen, genereren organische resultaten nog steeds een groter deel van de klikken. Op desktopcomputers is de klikfrequentie (CTR) voor organische resultaten meer dan 65 procent, tegenover 3,82 procent voor PPC. Op mobiele apparaten is deze lager (38 procent), maar nog steeds veel hoger dan de CTR voor PPC-advertenties.

Mensen kunnen het verschil zien tussen de resultaten die zijn betaald en die zijn verdiend, en meer mensen vertrouwen en klikken op organische resultaten.

De waarde van PPC
Hoewel SEO moet worden behandeld als een essentieel onderdeel van elke online marketingstrategie, is PPC vaak net zo belangrijk voor zichtbaarheid en verkeer.

U bereikt een snellere zichtbaarheid
SEO is een lang spel. Je moet maanden wachten om punten te verdienen en resultaten te zien. Maar PPC kan onmiddellijk resultaten leveren. U kunt morgen op Page 1 zijn voor uw doelwoorden. De wisselwerking is dat je die plek moet betalen, en hoe meer concurrerend je doelzoekwoorden zijn, hoe meer je uitgeeft. Maar u kunt uw website plaatsen voor mensen die op zoek zijn naar wat u meteen doet.

U heeft meer targetingopties
Met SEO is de enige targeting die u kunt doen op trefwoord gebaseerd. Maar met PPC kiest u niet alleen voor welke zoekwoorden u op komt dagen, maar ook voor het soort mensen dat uw advertenties te zien krijgt. Google Ads staat demografische targeting toe op basis van:

– Leeftijd
– Geslacht
– Soort apparaat
– Geografische locatie
– Verleden gebruikersgedrag, zoals zoeken naar producten die vergelijkbaar zijn met de uwe
– U hebt niet iedereen nodig om uw website te vinden, alleen de mensen in uw doelgroep. PPC maakt het gemakkelijker om specifiek door die mensen te worden gevonden.

Je hebt meer opties voor hoe je wordt weergegeven
Met Google-advertenties kunnen marketeers extra informatie toevoegen aan hun advertenties buiten de link, titel en beschrijving. Advertenties kunnen beoordelingen en beoordelingsinformatie en koppelingen naar meerdere relevante pagina’s bevatten. En voor productadvertenties kunt u productafbeeldingen laden en informatie zoals kosten opnemen en of u gratis verzending aanbiedt.

En Google Ads gaat ook verder dan de resultatenpagina van de zoekmachine (SERP) binnen bereik. U kunt advertenties op internet plaatsen op duizenden populaire websites. Met remarketing kunt u die advertenties personaliseren op basis van het eerdere gedrag van mensen op uw website. Wanneer een bezoeker een p uitcheckt

https://www.markverzijlmarketing.nl/freelance-online-marketeer

Adverteren op social media?

Alle social media uitbesteden en overlaten aan een echte expert. Klinkt dat je aangenaam in de oren? Welkom bij Your Business Online. Wij kunnen een social media strategie op maat leveren. Oftewel een compleet social media-plan inclusief uitvoering, dat gericht is op jouw doelgroep, jouw niche, jouw pluspunten en expertise.

Resultaatgerichtheid -ook meetbaar in  harde cijfers- hebben wij hoog in het vaandel. Met een unieke, professionele social media strategie bereik je namelijk niet alleen een groei van je doelstelling, maar ook tevredener relaties, betere exposure, nieuwe doelgroepen en een mooier imago. Je klanten kunnen je promotors worden: mensen die zeer tevreden zijn over jouw producten en/of diensten en dat vertellen aan al die andere mensen die ze op social media (en in het dagelijks leven natuurlijk!) ontmoeten.

Efficiënte LinkedIn advertenties

Adverteren op LinkedIn adviseren we eigenlijk aan ieder bedrijf. Groot of klein, gericht op de grote massa of op individuen. Ben je nog niet zo bekend met LinkedIn? Dit online social network bestaat sinds 5 mei 2003. Het richt zich op ‘de werkende mens’ oftewel vakmensen, specialisten en deskundigen. En dan op willekeurig ieder terrein.

Wereldwijd kent LinkedIn circa 500 miljoen gebruikers. In Nederland zijn dat er rond 6 miljoen. Het hoofdkantoor van LinkedIn staat in Mountain View, Californië, USA. Het uitgangspunt was en is nog steeds geregistreerden gebruik te laten maken van elkaars netwerken. Netwerken worden hierdoor groter en veelzijdiger.

Diverse opties

Als je wilt adverteren op LinkedIn zijn er een aantal opties. Allereerst is het mogelijk een advertentie te plaatsen in het nieuwsoverzicht. In het bericht kun je foto’s plaatsen en ook links naar de website. Een tweede optie is de tekstadvertentie. En dan kun je ook nog een lead-advertentie richten aan specifieke gebruikers. Zo’n lead komt in de inbox binnen, valt extra op en levert veel rendement op. Heb je hulp nodig bij het opzetten van efficiënte advertenties of wil je het volledig uitbesteden? Neem dan eens contact op!

https://www.yourbusinessonline.nl/

Facebook chatbots: de cijfers en het verhaal

Als bedrijf heb je hier en daar wel eens wat gehoord van messenger chatbots. Je hebt vast al een lange tijd een Facebook bedrijfspagina en doet hard je best om likes, comments en shares te krijgen. Wekelijks post je meerdere Facebook updates met wat reacties en likes, maar niet helemaal zoals je wilt. Het schijnt dat van iedereen die je bedrijfspagina heeft geliked, slechts 2-3% je status update te zien krijgt op je tijdlijn. Wat nou als je bedrijf Facebook Messenger chatbots in kan schakelen?

Het is tijd voor de Facebook chatbot revolutie

Tijd om je tijd en energie te steken in iets wat 100% van de gebruikers te zien krijgt. Laten we je kennis laten maken met de Facebook Messenger chatbot. De berichten van de Facebook chatbot komen aan bij 100% van de gebruikers. Gemiddeld reageert zo’n 80% en gemiddeld klikt 30% van de gebruikers op een link die naar de website leidt van het bedrijf. Stukken lucratiever of niet?

De totale markt van Messenger marketing

De totale markt van mensen die je kunt bereiken is 1.300.000.000 mensen! Zoveel mensen zijn er elke maand actief op Facebook Messenger. Er zijn veel meer gebruikers dan de 1.3 miljard, maar we gaan hier uit van alleen de actieve gebruikers. The sky is the limit.

Nu zijn wij natuurlijk geïnteresseerd in hoeveel van deze mensen ook daadwerkelijk interactie hebben met bedrijfspagina’s! Maandelijks worden er 2 miljard berichten gestuurd tussen mensen en bedrijven. Veel van deze berichten worden nu nog door de bedrijven met de hand gedaan. Dat wil zeggen dat personeel wordt betaald om te typen achter een toetsenbord. Veel hiervan kan geautomatiseerd worden met een Messenger chatbot!

Nu misschien nog wel het sappigste feitje: 53% van de mensen die in contact komen via Messenger met bedrijven zegt dat ze liever shoppen bij een bedrijf die bereikbaar is op Facebook Messenger.

Wow! Dat zijn nog eens kansen. Moet je eens bedenken. Maakt jou bedrijf al gebruik van een Facebook chatbot?

Het ding is… momenteel zijn er meer dan honderdduizend actieve chatbots. Dit aantal groeit exponentieel. En heel hard.

Je concurrenten zullen dus binnenkort ook al op Facebook een chatbot hebben geïmplementeerd. Wees deze dus een stap voor en wees innovatief! Pluk de vruchten en implementeer als eerste van je regio en industrie een originele menselijke Facebook chatbot. Wij raden je aan om dit door de chatbot professionals van SMIDIT te doen.

https://www.smid-it.nl/

Een mediator helpt je om de juiste keuzes te maken tijdens de scheiding

Tijdens een scheiding lopen de gemoederen vaak hoog op. Het kan zijn dat een van de twee eigenlijk niet wil scheiden of dat je met ruzie uit elkaar gaat. In beide gevallen is het verstandig om een mediator als Zorgeloosch Scheiden in te schakelen. Deze zorgt ervoor dat jij en je partner zich niet laten leiden door emoties tijdens de scheiding. Hierdoor weet je zeker dat de zaken goed geregeld worden en dat alles eerlijk wordt verdeeld. Vergeet daarbij ook de kinderen niet. Een mediator zorgt ervoor dat jouw kinderen tijdens de scheiding zo goed mogelijk worden opgevangen en dat zij leren begrijpen waarom jullie deze keuze hebben gemaakt.

Met een scheidingsbemiddelaar verloopt je scheiding soepel

Wie krijgt de kinderen? Hoe worden de bezittingen verdeeld? En hoe moet het verder met je huis en de hypotheek? Al deze vragen worden beantwoord door scheidingsbemiddelaars met jaren ervaring. Wie dit zijn? De specialisten van Zorgeloosch Scheiden. Zij zorgen er samen met jou en je toekomstige ex-partner voor dat alles goed geregeld wordt en dat je je niet laat leiden door je emoties. Zij helpen je met onder andere de juridische afhandeling, het maken van afspraken en met het opstellen van het scheidingsconvenant. Alles geregeld? Dan zorgen zij ervoor dat de scheiding wordt ingeschreven bij de burgerlijke stand om deze officieel te mak

Zorg voor een gezonde financiële situatie na het scheiden

Hoe ga jij om met de financiën als je gaat scheiden? Schakel hiervoor een specialist in met begrip en kennis van zaken op het gebied van scheiden. Een specialist als Zorgeloosch Scheiden in, dan weet je zeker dat de financiën voor beide partijen op een eerlijke manier worden afgehandeld. Denk hierbij aan het regelen van de hypotheek en bezittingen, maar ook aan advies over je opgebouwde pensioen en eventuele belastingen. Als je deze specialist inschakelt, weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet in deze emotionele periode. Benieuwd naar de mogelijkheden? Je vraagt eenvoudig een gratis intakegesprek aan.

 

Online marketing: essentieel voor iedereen die online verder wil

Online marketing: een veelgebruikte term die voor veel mensen inmiddels bekend in de oren klinkt. Maar wat is online marketing precies? En waarom is het belangrijk? Online marketing is een erg breed begrip waar allerlei verschillende elementen onder vallen. Van SEO, SEA tot content of social media. In dit artikel vertellen we graag meer over een aantal van deze onderwerpen.

Waarom online marketing?

Online marketing is erg belangrijk. Net zoals er vroeger reclame werd gemaakt om mensen te attenderen op je winkel, wil je ook mensen online laten weten hoe ze je website kunnen vinden. Wanneer je een website hebt of er een wilt (laten) bouwen, is het namelijk erg zonde als deze niet gevonden wordt. Om de juiste potentiële klanten naar je website te trekken, maak je dus gebruik van online marketing. Daarnaast draagt online marketing er ook aan bij dat je mensen eenvoudig door je website én je salesfunnel begeleidt. Zodat ze makkelijk vinden wat ze zoeken en niets hen tegenhoudt bij het maken van een aankoop of de afname van een dienst. Bevind je bedrijf zich in Noord-Brabant, het zuidelijke deel van Zuid-Holland of van de provincie Utrecht? EnoRm – een digitaal bureau voor online marketing in Breda – helpt je graag bij allerlei vormen van online marketing. Van zoekmachineoptimalisatie, tot bijvoorbeeld social media of online adverteren.

Zoekmachineoptimalisatie: SEO

Een belangrijk onderdeel van online marketing is zoekmachineoptimalisatie. Google is momenteel de bekendste zoekmachine en iedereen gebruikt deze dan ook vrijwel dagelijks. Om mensen naar je website te leiden is het dus erg belangrijk dat je goed vindbaar bent in zoekmachines als Google. Hoe hoger jouw website terugkomt in de zoekresultaten, hoe groter de kans is dat mensen naar je website doorklikken. Met zoekmachineoptimalisatie, ofwel SEO, kun je de positie van jouw website in de zoekresultaten beïnvloeden. Gebruik je trefwoorden die goed aansluiten op de zoekopdracht van mensen? Is je website gebruiksvriendelijk? Zijn alle pagina’s goed bereikbaar en relevant voor de bezoeker? En is je website technisch ook in orde? Allemaal onderdelen die meespelen voor een goed resultaat. Voor een zo goed mogelijk resultaat is het aan te raden gebruik te maken van de expertise van een SEO-specialist. Door jarenlange ervaring kent hij of zij alle geheimen van Google en weet zo je posities positief te beïnvloeden.

Webdevelopment

Online marketing gaat hand in hand met webdevelopment. Eigenlijk zijn alle online marketing activiteiten erop gebrand om inzicht te krijgen in de bezoekers van je website en je website vervolgens te optimaliseren op gedrag en resultaten. Een vorm van webdevelopment die hier goed op aansluit is Growth Driven Design. Bij Growth Drive Design wordt een website niet van A tot Z gebouwd en opgeleverd. Er wordt in kleine stappen ontwikkeld op basis van behaalde resultaten. Zo blijft een website altijd in ontwikkeling en dynamisch en groeit hij mee met het bedrijf, de doelgroep en hun wensen. Het voordeel van Growth Driven Design is dat er heel bewuste keuzes worden gemaakt. Er wordt goed gekeken naar wat werkt en wat niet werkt en op basis daarvan doorontwikkeld. Ben je op zoek naar een bureau voor online marketing in Breda die daarnaast gespecialiseerd is in webdevelopment? Dan is EnoRm jouw partij.

Online marketing is dus onmisbaar wanneer je iets wilt bereiken online. Of het nu gaat om zoekmachineoptimalisatie, betaalde advertenties, content creatie of bijvoorbeeld social media. Ben jij op zoek naar een online marketing bureau in Breda? Neem dan contact op met EnoRm.

https://www.forza-digital.com/

Daklekkage in Gouda? Laat het zo snel mogelijk verhelpen door de specialist

Een daklekkage kunt u laten verhelpen door Vonk Gouda. Het is ook verstandig om dat zo snel mogelijk te doen. Het is echter wel belangrijk dat uw daklekkage in Gouda direct goed wordt gerepareerd, anders blijft u dweilen met de kraan open. Door een expert op het gebied van dakbedekking in Gouda in te schakelen wordt er alvorens de reparatie van uw daklekkage gezocht naar de oorzaak. Er wordt niet eerder gestart met de reparatie voordat de oorzaak ervan is gevonden. Alleen dan weet u zeker dat de oorzaak van de lekkage wordt aangepakt en dat deze niet meer terugkomt.

Kies voor duurzaamheid met een dakbedekking in Gouda

Bescherming van uw huis is belangrijk: zo kunt u zo lang mogelijk in uw woning blijven wonen zonder calamiteiten. Door middel van dakbedekking in Gouda kunt u uw huis extra beschermen. Zo kan uw dak bijvoorbeeld worden voorzien van een nieuwe waterdichte laag om hiermee een toekomstige daklekkage in Gouda te voorkomen. Ook een isolatielaag is een dakbedekking die vaak wordt uitgevoerd in Gouda. Hiermee houdt u de warmte binnen waardoor uw huis niet alleen maar milieuvriendelijker wordt, maar u ook bespaart op uw maandelijkse kosten. Het laten plaatsen van een nieuwe dakbedekking brengt dus vele voordelen met zich mee. Wel is het hierbij aan te raden om een professioneel installatiebedrijf in te schakelen. Alleen zo weet u namelijk zeker dat uw dakbedekking in Gouda goed gebeurt en dat u er de maximale voordelen uit kunt halen.

Eén bedrijf voor uw dakbedekking en alle andere werkzaamheden aan uw huis in Gouda

Dakbedekking laten leggen is slechts één van de taken van de specialist in Gouda. U kunt bij de professional namelijk voor een grote diversiteit aan werkzaamheden terecht. Bij een installatiebedrijf kunt u namelijk ook terecht voor werkzaamheden aan bijvoorbeeld uw verwarming, riool or ventilatie. Het is natuurlijk belangrijk dat u bij een installatiebedrijf terecht kunt voor advies en installatie. Bij een echte specialist kunt u ook nog terecht voor onderhoud en reparatie, bijvoorbeeld het repareren van een daklekkage aan uw huis in Gouda. Dit is wel zo handig, want op deze manier kunt u voor al uw werkzaamheden terecht bij één en hetzelfde bedrijf. Zo weet u dat niet alleen de dakbedekking van uw huis in Gouda in orde is, maar ook alle andere werkzaamheden aan uw huis.

Een website laten maken door een professional!

Een website laten maken is iets wat steeds meer mensen doen, zowel particulieren als ondernemers hebben vaak een website nodig. Mensen die graag willen bloggen, voor henzelf beginnen, of mensen die al een bedrijf hebben, een website is in de meeste gevallen noodzakelijk rond deze tijd. Want zeg nu eerlijk, als jij op zoek bent naar een nieuwe kapper of restaurant is het eerste wat je doet even op internet rondkijken, niet? Een geniale website laten maken door SiteToGo is kiezen voor online succes.

Een website laten maken, maar waar?

Het is geen makkelijke keuze om te bepalen waar een website laten maken het beste kan. Er is heel veel aanbod en hierdoor wordt het alleen maar lastiger. In deze blog zal ik jullie even kort kennis laten maken met een aanbieder waar ik al jaren tevreden mee ben, veel anderen delen deze mening met mij. Het bedrijf waar ik het over heb is SiteToGo, een van de wat oudere bedrijven uit de sector, hierdoor hebben ze al jarenlange ervaring op gebied van het het ontwerpen en onderhouden van websites voor hun klanten. Niets is teveel gevraagd bij hen door hun grote expertise, het zijn ware vakmensen en niet zomaar een groep jongeren die basiskennis heeft over het maken van websites. U kunt nu al een website laten maken voor nog geen vijfhonderd euro, vergeleken met concurrenten is dit een bizar lage prijs. De websites die u laat maken worden op een format geleverd waardoor u zelf eenvoudig de inhoud kunt wijzigen en de tekst en afbeeldingen op de website up-to-date kunt houden. 

SiteToGo staat voor u klaar!

SiteToGo is dus een bedrijf voor een website laten maken, als u op zoek bent naar een aanbieder die in een mum van tijd uw opdracht voor u uitvoert en klaar heeft kunt u hier terecht. Er zijn al meer dan honderden klanten u voorgegaan en de recensies zijn nog altijd uiterst positief. Om te zien of ze u kunnen helpen kunt u altijd contact met hen opnemen of kijken op de website. Twijfel niet langer, de kosten zijn laag en bij SiteToGo geldt een niet tevreden geld terug beleid dus mocht u het resultaat de investering niet waard vinden dan kunt u zich nog bedenken.

Kijk voor meer informatie op onze website.

Datingsites hoger opgeleiden

 

Als je iemand bent die hoger opgeleid bent en nog steeds vrijgezel bent dan heb je misschien wel eens over het inschrijven op een datingsite nagedacht. Dit is ook helemaal geen slecht idee maar het is dan wel zaak om je in te schrijven bij de juiste datingsite. Nederland kent meer dan honderd datingsites en jij zal weinig zin hebben om deze allemaal te gaan bekijken. Wij willen je aanraden om je dan eerst in te schrijven bij een datingsite voor hoger opgeleiden. Wanneer je dit doet dan kom je op een eenvoudige wijze in contact met andere vrijgezellen die ook hoger opgeleid zijn.

 

Het wil niet zeggen dat je geen leuk contact kunt hebben met personen die geen hoge opleiding hebben. Toch is wel zo dat je vaak makkelijker gesprekken aangaat met iemand die ook een hogere opleiding heeft genoten. Je kunt je gratis inschrijven bij de datingsites voor hoger opgeleiden en na het inschrijven zie je dan meteen welke leden er allemaal aanwezig zijn. Je zal dan zien dat er voldoende leuke leden te vinden zijn en dat je op een makkelijke wijze met deze leden in contact kunt komen. De kans is dan ook groot dat je al snel een leuke date hebt.

Sneller een leuke date vinden

Het is nu eenmaal zo dat jij als hoger opgeleide meer kans hebt om een leuke date te vinden bij de datingsites hoger opgeleiden. Het inschrijven is niet alleen gratis maar ook vrijblijvend en als het zo mocht zijn dat er helemaal geen leuke vrijgezellen zijn dan kun jij je ook weer makkelijk uitschrijven. We willen je dan ook aanraden om dit eens te proberen.

 

Al snel zal je dan vele leuke nieuwe mensen leren kennen en de kans is groot dat ook in je eigen omgeving er voldoende leuke vrijgezellen te vinden zijn. Deze kun je dan eens uitnodigen voor een drankje en zien of er een klik is. Je hebt dan meteen een gespreksonderwerp en je kunt over school of universiteit praten waar je de opleiding hebt gedaan. Van het ene onderwerp kom je dan vanzelf in het andere onderwerp en dan zal je zien dat het een leuke date zal worden.

 

 

 

http://welkeonlinedatingsite.nl/datingsites-hoger-opgeleiden/