Internet Marketing Audit
Image default
Aanbiedingen

Ontwikkelingen waar elk transport bedrijf mee te maken krijgt

Doordat er constant ontwikkelingen in de wereld plaatsvinden heeft dit ook betrekking op de transportsector. Hier zijn ook constant veranderingen merkbaar en zal hier op geanticipeerd moeten worden. In deze blog zijn drie ontwikkelingen beschreven waar transportbedrijven wel eens mee te maken hebben gehad of waar ze eens mee te maken gaan krijgen. Deze hebben te maken met zowel het milieu, wet en regelgevingen en elektrisch rijden.

Zelfrijdende vrachtwagens

Steeds vaker is er op het nieuws te zien dat er geëxperimenteerd wordt met een zelfrijdende auto. De wetgeving zal niet lang op zich laten wachten waardoor een bestuurder niet meer nodig is in sommige situaties. Kijk maar naar Tesla, waar je een pakket kan kopen waarmee de auto zichzelf bestuurd. Het zal waarschijnlijk niet lang gaan duren voordat er ook zelfrijdende vrachtwagens gerealiseerd worden en er steeds minder chauffeurs nodig zullen zijn. Een van deze termen die nu al veelvuldig in de transport wereld te lezen is heet Truck Platooning.

Rijden in elektrische vrachtwagens

Elektrisch rijden is een onderwerp wat je steeds vaker tegenkomt, en wat ook al in gewone auto’s te krijgen is. Op deze manier is er minder uitstoot van uitlaatgassen en is het beter voor het klimaat. Al deze punten zorgen ervoor dat de uitstoot van CO2 naar beneden gaat waardoor het milieu minder hard achteruit gaat. Langzaamaan zal dit ook steeds meer betrekking gaan hebben op de transport sector. Want dat er iets moet gebeuren aan het klimaatprobleem dat staat vast.

Richtlijnen en regelgeving

Naast de mogelijke richtlijnen en regelgevingen die er op milieugebied zullen komen. Zijn er ook regels en richtlijnen waar nu al op gelet dient te worden. Zo mogen vrachtwagenchauffeurs sinds februari gecontroleerd worden of ze niet meer dan 60 uur per week op de weg zitten. Dit mag op welk moment gecontroleerd worden, dus zelfs langs de weg. Ook moet er sinds februari een tachograaf bijgehouden worden waarmee de chauffeur dient bij te houden als er een landsgrens overschreden wordt. Dit wordt nu nog handmatig bijgehouden, maar vanaf volgend jaar zal dat automatisch bijgehouden worden door een slimme tachograaf.

 

 

https://www.melislogistics.nl/