Internet Marketing Audit
Image default
Marketing

Shopware 6; groeien groeien groeien

Shopware 6; het Duitse e-commerce platform die webshops de mogelijkheid geeft om te groeien. Het platform werd januari dit jaar gelanceerd en is sindsdien erg populair geworden. Het platform is gemakkelijk te gebruiken en zonder veel technische kennis kunnen pagina’s gemaakt worden en kan de website gevuld worden met content. Mede doordat Magento gestopt is met de support van Magento 1 webshops is Shopware 6 dé oplossing voor vooral middelgrote webshops.  

Content gedreven e-commerce

Tegenwoordig is het erg belangrijk om content bij je producten of diensten te leveren. Op die manier kan je je onderscheiden van de concurrentie. Shopware is een zeer geschikt platform om content en handel samen te laten gaan. In Shopware 6 kunnen content en handel namelijk samengevoegd worden in het zo gehete “Shopping Experiences” (voorheen Shopping Worlds). In deze sectie kunnen gemakkelijk landingspages, shop pagina’s en blogs gemaakt worden (drag&drop). 

Shopware wilt graag klanten bereiken waar ze zich op dat moment bevinden. Dit kan bijvoorbeeld via een POS, een blog of een Instagram post; alles leidt naar het product op de webshop. 

Creativiteit en vrijheid

De nieuwe “Shopping Experiences” zorgen voor creativiteit en vrijheid doordat niets van te voren gepland of klaargezet hoeft te worden. Alleen de naam (landingspage, category page enzovoort) moet vastgelegd worden. De blok content kunnen eenvoudig heen en weer gesleept en aangepast worden. Hierdoor gaat het creatieve proces makkelijker en sneller. 

In de editor zie je direct hoe een bepaalde pagina eruit gaat zien, ook kan het op elk device (telefoon, tablet, computer enzovoort) getoond worden. Bepaalde layouts kunnen ook makkelijk gedupliceerd worden onder de verschillende soorten pagina’s (landingspage, category page enzovoort).