Internet Marketing Audit
Image default
Aanbiedingen

6 tips om je woning koel te houden de aankomende zomer!

Het is eindelijk zomer! Hoog tijd om te genieten van het mooie weer, terrasjes en BBQ’s. Maar het kan ook wel heel warm worden! En dan is het belangrijk om je woning koel te houden; niet alleen voor je comfort, maar ook voor je portemonnee. Want een oververhit huis betekent dat je airconditioning harder moet werken, wat zorgt voor hoge energierekeningen. Hoe houd je je woning koel zonder je bankrekening te plunderen? In deze blog geven we je 6 handige tips!

 

Zorg voor voldoende ventilatie

Goede ventilatie is cruciaal om je woning koel te houden. Zet ramen en deuren open om de lucht te laten stromen. Maar let op: als de buitentemperatuur hoger is dan binnen, kan het beter zijn om ramen en deuren dicht te houden en de gordijnen te sluiten. Overdag de ramen op een kier zetten kan wel, maar doe dit niet als het buiten te warm is.

 

Zet apparaten uit

Apparaten zoals computers, tv’s, ovens en lampen genereren warmte. Zet de huishoudelijke apparaten die je niet gebruikt uit om ervoor te zorgen dat je woning koeler blijft. Dit bespaart ook nog eens op je energierekening!

 

Zorg voor zonwering

Zonwering is essentieel om je woning koel te houden tijdens de zomer. Rolgordijnen, jaloezieën, luiken en gordijnen zijn allemaal uitstekende manieren om de zon buiten te houden. Het is de moeite waard om te investeren in zonwering voor de lange termijn.

 

Maak gebruik van koelelementen

Luchtstroom kan worden opgewekt door een emmer ijs voor een ventilator te plaatsen. Andere trucjes zijn om je lakens in water te weken voordat je gaat slapen, of om ijs in een washandje of handdoek te stoppen en deze in je nek te leggen. Met deze trucjes blijf je koel en bespaar je energie.

 

Maak slim gebruik van je ramen

Als het buiten kouder is dan binnen, kun je gebruik maken van de frisse nachtlucht. Open je ramen voor je gaat slapen en sluit ze in de ochtend voordat het warmer wordt. Hierdoor koelt je woning af zonder dat er extra energie verbruikt wordt.