Internet Marketing Audit
Image default
Internet marketing

4 Online communities voor freelance marketeers

Een freelance online marketeer, zoals verschillende andere freelance professionals, werkt vaak alleen. Hun werk neemt ze mee naar de sferen van Google, Facebook, Instagram en Twitter, om er maar een paar te noemen. Ze besteden uren aan het plannen van berichten op verschillende websites en het uitvoeren van gerichte advertenties bedoeld om meer mensen binnen te halen. Online marketeers kunnen echter nooit echt alleen werken. Ze zijn voortdurend in interactie met de buitenwereld via sociale platformen en moeten op de hoogte blijven van sociale, politieke en branchetrends.

Het is daarom nuttig dat er zoveel online marketinggemeenschappen bestaan. Er zijn een aantal specifiek voor marketing op verschillende sociale mediawebsites, en sommige die alle facetten van online marketing behandelen. Deze communities zijn veilige ruimtes waar online marketeers kunnen inloggen en vragen kunnen posten, of hun kennis en ervaring kunnen gebruiken om de vragen van anderen te beantwoorden. Hieronder vindt u enkele van de beste online marketingcommunity’s die tegenwoordig bestaan. 

  1. Reddit voor Freelance Marketeers

Het blijkt dat de populaire zelfbenoemde ‘voorpagina van internet’, Reddit, een behulpzame en eerlijke online marketingcommunity herbergt. In zijn subrReddit voor online marketing kunnen marketeers het nieuwste en meest relevante digitale nieuws en vragen vinden. Gebruikers komen massaal naar deze thread om vragen te stellen over alles van digitale catalogi, tot e-commerce en de beste SEO-tools. Hoewel veel Redditors deze subcategorie gebruiken om naar antwoorden op hun professionele raadsels te zoeken, zijn er bijna net zo veel die discussies starten met nuttige, bijgewerkte informatie over de online marketing.

Reddit is er trots op een van de meest uitgebreide en open online communities te zijn. Het is een website die elk denkbaar onderwerp bestrijkt, inclusief een ‘aww’-subcategorie die uitsluitend foto’s is van schattige dieren en kinderen. Mensen die niet veel tijd doorbrengen in deze online gemeenschap vergeten vaak dat het gevuld is met serieuze professionals die niet verlegen zijn om advies te geven. Deelnemen aan de online marketingcommunity op Reddit is niet alleen pragmatisch, het kan ook leuk zijn!

  1. GrowthHackers

Hoewel Reddit een plaats is voor alle digitale marketeers, is GrowthHackers een community specifiek voor diegenen die met hun marketing groei willen stimuleren. Deze website staat helemaal in het teken van samenwerken. Individuele mensen of teams kunnen zich aanmelden om gratis aan de discussie deel te nemen en vervolgens netwerken met andere professionele digitale marketeers om te beslissen hoe de beste manier is om online bronnen te gebruiken om een ​​klantenbestand te laten groeien. GrowthHackers is niet alleen een forum met vragen en bronnen, het is een interactief platform met video’s, groeionderbrekingen, realtime interviews met succesvolle marketeers en meer.

Deze website wordt gebruikt door bekende bedrijven zoals Lootcrate, die hun expertise meenemen naar elke gebruikersdiscussie, en zelfs kunnen worden gebruikt door digitale marketingteams voor hele bedrijven. 

  1. Moz Community

Iedereen op het gebied van digitale marketing is op de hoogte van Moz (en als dat niet zo is, bekijk dan hier de nuttige bronnen.) Het is een van de meest vertrouwde autoriteiten in het online marketingdomein. Daarom heeft het natuurlijk een communityforum om zich te verenigen en online marketeers te helpen. De Moz Community is opgedeeld in drie afzonderlijke secties – de Mozinars, of webinars met digitale marketingexperts, de Q & A, waarop iedereen in de community een vraag of antwoord kan posten, en de evenementen, waardoor Moz de community up-to-date houdt over aankomende bijeenkomsten. 

Moz is een veelomvattend platform, daarom spreekt de online marketinggemeenschap over alle mogelijke wegen voor digitale marketing. De Mozinars behandelen alles van het gebruik van Google Analytics tot A / B-testen, tot het implementeren van SEO voor campagnemarketing op meerdere locaties. De vraag en antwoord-sectie wordt dieper dan de webinars met vragen over fouten op blogwebsites en dubbele URL’s, om een ​​paar te noemen. Bovendien brengt de evenementenpagina mensen samen om ervoor te zorgen dat deze online marketinggemeenschap een echte community is. 

  1. Quora is geweldig voor marketing

Quora is specifiek een vraag / antwoord-platform met een subonderwerp voor digitale marketing. Quora is een professionele community die mensen op elk gebied frequent vinden voor antwoorden op prangende vragen en om hun reputatie als influencer op te bouwen. De online marketinggemeenschap is vooral aanwezig op dit platform, dat betrekking heeft op zeer elementaire digitale advertentievragen tot vragen die geavanceerder zijn. Daarnaast bevat het gebruikers van over de hele wereld.

Deze community is vindingrijk voor freelancers omdat Quora controleert hoe gerelateerd elk antwoord is aan zijn vraag en over het algemeen geen onbehulpzame opmerkingen toestaat. Bovendien hebben gebruikers alle uren van de dag actief, voor diegenen die snel een vraag moeten beantwoorden. Quora is niet alleen goed voor het stellen van eigen vragen, maar ook voor het doorlezen van facetten van digitale marketing waar u mee wilt werken of wilt groeien.

http://www.markverzijlmarketing.nl/freelance-online-marketeer