Internet Marketing Audit
Image default
Toerisme

Ben je een reisverzekering aan het vergelijken? Dit is de invloed van de Brexit op het reizen

Hoe heeft de Brexit het reizen beïnvloed?

Nu de Brexit-overgangsperiode is afgelopen, heeft het VK een andere relatie met de EU, wat van invloed is op hoe we van en naar onze naaste buren reizen. We hebben niet dezelfde bewegingsvrijheid tussen landen, dus je zult wat meer moeten doen dan alleen tickets boeken en je paspoort ophalen. En het zijn niet alleen de EU-landen. Ook het reizen naar Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein is per 1 januari 2021 gewijzigd.

Ga je op reis en wil je een reisverzekering vergelijken? Lees hier waar je allemaal op moet letten en wat absoluut nodig hebt voor jouw reis. 

Dus wat verandert er? Dit moet je doen: 

  • Controleer je paspoort ruim van tevoren, want u moet er nog minimaal zes maanden op staan. En zorg ervoor dat het minder dan 10 jaar oud is, zelfs als het nog zes maanden of langer te gaan heeft.

  • Zorg ervoor dat je over de juiste rijbewijs documenten beschikt als je van plan bent om met jouw voertuig in Europa te rijden.

  • Organiseer reizen met huisdieren als je  van plan bent om jouw kat of hond mee te nemen. Je kunt geen gebruik meer maken van de regeling huisdierenpaspoort en moet in plaats daarvan een Diergezondheid Certificaat aanvragen .

  • Zorg voor een retourticket of een doorreisticket dat je kunt laten zien bij aankomst van de grens.

  • Laat zien dat je genoeg geld hebt om je reis te dekken. Het is ook mogelijk dat je wordt gevraagd te bewijzen dat je een onderkomen hebt.

Hoe lang mag ik als niet EU-inwoner na de Brexit in Europa blijven?

Als je een toerist bent, kan je maximaal 90 dagen in een periode van 180 dagen blijven. Voor korte reizen naar de meeste EU-landen, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen of Zwitserland heb je geen visum nodig. Het is echter waarschijnlijk dat er op een dag een vergoeding zal worden ingevoerd voor een visumvrijstelling – dus dat is iets om op te letten.

Bezoeken aan landen die niet in het Schengengebied van de EU met vrij verkeer liggen, zoals Bulgarije, Kroatië, Cyprus en Roemenië, tellen niet mee voor uw periode van 90 dagen.

Als je voor werk naar een EU-land gaat, heb je waarschijnlijk een werkvergunning nodig. Informeer bij de ambassade van het land waar je wilt werken wat je moet doen.

Het is altijd de moeite waard om het reisadvies van de Britse regering op tijd te controleren, zodat je de tijd hebt om aan eventuele vereisten te voldoen voordat je vertrekt.

Heeft de Brexit gevolgen voor het vliegverkeer?

Je kunt bij aankomst geen gebruik meer maken van de EU-wachtrij, dus afhankelijk van hoe de luchthavens bemand zijn, moet je mogelijk langer wachten.

Omdat veel passagiersrechten zijn opgenomen in de Britse wetgeving in het terugtrekking akkoord van de Europese Unie, worden luchtreizigers nog steeds op dezelfde manier beschermd als in het verleden voor zaken als compensatie voor vluchtvertragingen. Jee hoeft geen EU-burger te zijn om compensatie te claimen, dus als je tussen twee Europese landen vliegt, ben je nog steeds gedekt onder EU261.

Heeft de Brexit gevolgen voor de Eurostar?

Eurostar raadt mensen aan om iets eerder dan normaal op het station aan te komen, zodat je genoeg tijd hebt om door de paspoortcontrole en de beveiliging te komen. Controleer bovendien of je paspoort aan de nieuwe vereisten voldoet.

Reisverzekering vergelijken Iran

Heb je plannen om binnenkort naar Iran op vakantie te gaan of moet je hierheen voor werk? Vergeet geen reisverzekering te vergelijken voor Iran. Lees je goed in waar je op moet letten wat wat wel of geen overbodige luxe is om in het pakket te hebben. Dit kan je een hoop geld en stress schelen.

http://vergelijkenvanreisverzekeringen.nl