Internet Marketing Audit
Image default
Aanbiedingen

Drie tips voor een veilige online werkomgeving

Vele dingen worden online opgeslagen. Alles staat op de laptop en heb je binnen een aantal klikken bij de hand. De papieren van vroeger zijn inmiddels redelijk verleden tijd. De laptops werken snel en gemakkelijk. Alles wordt opgeslagen in een online omgeving. Tegenwoordig krijgen we ook steeds vaker te maken met cybersecurity. We delen het in een online omgeving, zodat de collega’s alle gegevens binnen handbereik hebben, maar we willen natuurlijk niet dat de gegevens zomaar open en bloot op straat komen te liggen. Wij geven jou graag drie tips voor een veilige online werkomgeving. 

1. Zorg voor een goede basis

Een veilige online werkomgeving gaat van start bij de basis. Voor het online werken dien je een aantal zaken op orde te hebben. Werk met een goede pc of laptop. Daarnaast kies je een goede antivirussoftware en zorg dat deze up-to-date is en blijft. Niet alleen het bijwerken van je virusscanner is belangrijk. Ook het bijwerken van je laptop moet je niet vergeten. Zorg er daarnaast voor dat je als medewerker weet hoe je moet werken met alle beschikbare middelen. Binnen een aantal klikken op de verkeerde knopjes, kan er een data lek ontstaan. 

2. Werk veilig onderweg 

Vele collega’s zijn veel onderweg of werken vanuit huis. Ze willen altijd bereikbaar zijn voor iedereen en overal de nodige data kunnen raadplegen. Als ze bij een klant zijn, moeten ze natuurlijk wel op de hoogte zijn van alle desbetreffende informatie. Microsoft 365 biedt een veilige omgeving om in te werken. De nieuwste versie van Office-programma’s als Word, Excel en Outlook zitten verwerkt in dit pakket. Het pakket is eenvoudig te leren voor iedereen. Voor het bedrijf biedt het pakket de ideale mogelijkheid om te kunnen samenwerken. Benieuwd naar de verschillende Microsoft 365 pakketten? Neem een kijkje op de www.oxilion.nl

3. Gevaar ontstaat binnenin

Medewerkers binnen een organisatie zijn het grootste gevaar voor cybersecurity. Indien de medewerkers op een verkeerde link klikken of het verkeerde mailtje openen, dan is het klaar. Zorg voor voldoende bewustwording onder de medewerkers en blijf dit herhalen. Hierdoor zien de medewerkers in welke gevaren er kunnen ontstaan. Het gevaar dien je samen en met elkaar te voorkomen. Samen sta je sterk voor een veilige online omgeving.

 

https://www.oxilion.nl/