Internet Marketing Audit
Image default
Hobby en vrije tijd

Een wetsteenset kopen

Wanneer u uw mes wilt slijpen, kunt u het beste een slijpsteen kopen. Een complete set van vier dubbelzijdige wetstenen is een goed idee om de perfecte snede te verkrijgen. Deze gereedschappen zijn verkrijgbaar in sets die variëren in prijs en korrelgrootte. Er zijn ook veel voordelen aan het kopen van een set. Dit artikel geeft u een idee van waar u op moet letten bij het kiezen van een set.

 

Slijpstenen

Een slijpsteen set bestaat uit een steenhouder en drie individuele stenen. Elke steen heeft een smerende olie om een hoog niveau van scherpte te behouden. Ze zijn er in verschillende maten en vormen. De stenen zijn gemaakt van aluminium, staal of ABS kunststof. De houder zorgt voor een stabiel anker tijdens het slijpen. Slijpstenen zijn een geweldig hulpmiddel om uw messen of scharen te slijpen.

Een slijpsteen set is er in verschillende soorten. U kunt er een kiezen die geschikt is voor het soort scherpte dat u wilt bereiken. Een wetstone slijpt een mes, terwijl een diamant of keramische slijpsteen een mes scherper maakt. De grit van de steen bepaalt hoeveel er geslepen kan worden. De steen moet geschikt zijn voor uw doel en bestand zijn tegen water en olie.

TIP: Bekijk voor een mooi overzicht van slijpstenen de webwinkel van slijpsteenwinkel.nl

 

 

Grit

Als u uw keukenmessen wilt slijpen, is het handig om een set wetstenen met verschillende korrelgroftes te hebben. De meeste diamantstenen gebruiken een micronenschaal om hun grit te meten. Een laag getal duidt op grove korrel, een hoog getal op fijne korrel. De meeste wetstenen zijn verkrijgbaar in een enkelzijdige of tweezijdige korrelconfiguratie. Eenzijdige wetstenen zijn ideaal voor het slijpen van keukenmessen, terwijl tweezijdige stenen perfect zijn voor het polijsten van een verscheidenheid aan gereedschappen.

Het eerste wat u moet weten over de slijpkorrel van een wetsteen is dat elke steen uw messen anders slijpt. Het bereik loopt van korrel 300 met een lage korrel tot korrel 1000 met een gemiddelde korrel. Voor messen met afgebrokkelde randen is een steen met een lage korrel het beste. Met wetstenen met een korrel tussen 600 en 1000 worden de randen scherper. De stenen met een hogere korrel zijn ideaal voor honen en afwerken.

De duurzaamheid van een wetsteenset hangt af van het type steen dat wordt gebruikt. De hardste en meest duurzame soorten wetstenen zijn gemaakt van diamant. Andere soorten stenen zijn zachter en gaan minder lang mee. Het kiezen van de juiste steen is belangrijk als u uw mes vaak gebruikt. Hier volgen enkele tips om de juiste steen voor uw behoeften te kiezen. Overweeg ook het aantal korrels dat u nodig hebt. Hoe hoger het nummer, hoe fijner de steen. Een grove steen is het beste voor het slijpen, terwijl een fijnere steen het beste is voor het verfijnen van de hoeken.

Grit is een maat voor de grofheid van de steen. Een grove wetsteen is handig voor het repareren van messen en kan worden gebruikt voor het slijpen van botte messen. Middelgrove wetstenen variëren van 1.000 tot 3.000 grit. Afwerkstenen worden gebruikt om messen te polijsten. Kajale raadt aan een set van vier wetstenen te gebruiken. Een set wetstenen van hoge kwaliteit gaat jaren mee en is de investering meer dan waard.

Of u uw slijpsteen nu gebruikt om te snijden, in blokjes te snijden of te hameren, een set wetstenen is een essentieel gereedschap voor in de keuken. Met wetstenen kunt u alle soorten messen slijpen. Van steakmessen tot schilmesjes, tot bijlen en gazonmessen, wetstenen zijn een geweldige keuze voor elke keuken. Ze zijn ook perfect voor tandheelkundige instrumenten en schaatsen.

Als u op zoek bent naar een set wetstenen van hoge kwaliteit, is Juuma een goed merk om naar te kijken. Dit Japanse merk maakt een uitstekende wetsteen die een traditionele Japanse mesrand nabootst. Deze set heeft 10 verschillende korrels en is 8,98 inch lang. Het heeft ook een roestverwijderende spons voor het polijsten van messen.

Whetstones zijn er in verschillende korrels en de prijzen variëren. De duurste set is de Grit 1 Whetstone Set, die ongeveer 300 dollar kost. Andere sets zijn goedkoper, maar hebben minder korrels. Whetstones kunnen afzonderlijk of in een set worden gekocht, dus de prijs hangt af van het type dat u zoekt. Als u uw slijpsteen voor algemene doeleinden gebruikt, kan een basis slijpsteen voldoende zijn.