Internet Marketing Audit
Image default
Internet marketing

Online marketing – wat u kunt bereiken met videomarketing

Steeds meer bedrijven ontdekken zelf videomarketing. Als u een hoog niveau van aandacht wilt krijgen en op het net wilt reiken en uw online marketing wilt uitbreiden, dan is er geen sprake meer van het omzeilen van video’s. Video’s bieden veel voordelen ten opzichte van op tekst en afbeeldingen gebaseerde web content. Complexe processen in bewegende beelden kunnen veel gemakkelijker en sneller worden uitgelegd. Met video’s worden ook nieuws en informatie op een spannende manier gepresenteerd en bereiken ze eerder de doelgroep. Bewegende beelden krijgen beduidend meer aandacht dan tekst, foto’s of afbeeldingen.

Als u video’s wilt opnemen in uw online marketing, moet u rekening houden met verschillende factoren. Het gaat om het medium zelf, de verschillende technieken, de doelgroep, de juiste timing en de verschillende platformen. Elk bedrijf moet de platforms en kanalen vinden die het meest geschikt zijn voor de zelf geproduceerde video content. Bovendien moet elk bedrijf zich bewust zijn van wat voor soort video-inhoud past bij zijn eigen doelstellingen en bedrijfsfilosofie. Niet voor elk bedrijf zijn felle kleuren, wilde muziek en fastcuts de juiste keuze.

Online marketing – waarom zou videomarketing er deel van moeten uitmaken?

Elke dag worden er zoekopdrachten uitgevoerd op het net, niet alleen op de bekende zoekmachines zoals Google, maar ook op video platforms zoals YouTube. Als je kijkt naar het aantal zoekopdrachten, is YouTube nu de op één na grootste zoekmachine ter wereld. Iedereen die producten, diensten of informatie op het net aanbiedt en door gebruikers gevonden wil worden, moet daarom ook naar video’s kijken bij het ontwikkelen van een online marketingstrategie. Videomarketing wordt steeds belangrijker in online marketing en staat voor veel adverteerders bovenaan de to-do lijst. Videomarketing kan kort worden omschreven als een modern, klantgericht marketinginstrument. Video’s zijn een modern medium om feiten, merkbeelden, reclameboodschappen en informatie over te brengen. Als een video voornamelijk wordt geproduceerd om een product of dienst te promoten, dan is het videomarketing. Stijl, lengte en formaat van de video zijn niet relevant. Ook video’s die voor marketingdoeleinden worden gebruikt, kunnen sterk variëren. Op zoek naar een videograaf om je marketing video te maken?.

Video’s bieden in principe het voordeel dat zelfs complexe onderwerpen sneller en gemakkelijker kunnen worden getransporteerd. Voor de gebruiker heeft dit als voordeel dat hij in zeer korte tijd veel informatie krijgt. Het lezen van een tekst met een vergelijkbaar hoog informatiegehalte vergt aanzienlijk meer tijd en aandacht. Video’s zijn een effectief communicatiemiddel in online marketing. Met een goed geproduceerde video heb je zelfs de kans om een maximum aan aandacht te genereren. Men spreekt dan van een video die in het viraal gaat. Video’s zijn daarom een goede optie als u een hoger niveau van bekendheid wilt bereiken, uw merkimago wilt versterken en herinnerd wilt worden door potentiële klanten. Als zintuiglijke wezens reageren mensen bijzonder sterk op de audiovisuele prikkels van een video.

Video’s aanpassen aan de doelgroep

Het grote voordeel van video marketing is dat een video snel een groot aantal kijkers kan bereiken. Er worden echter elke dag nieuwe video’s gepubliceerd. Voor de consument is het aanbod op het internet niet meer duidelijk en dus gaan video’s snel verloren in de massa. Om met een eigen boodschap gehoord te worden, moet een video zich onderscheiden van de massa en ook aangepast zijn aan de doelgroep.

 • Wie behoort tot uw doelgroep?
 • Hoe heeft u uw online marketing tot nu toe ingericht voor uw doelgroep?
 • Hoe bereikt u uw doelgroep het best?
 • Wat heeft uw doelgroep nodig of wilt u?

Als u uw doelgroep nauwkeuriger wilt definiëren en hun behoeften wilt beperken, kunnen enquêtes en marktonderzoek zeer nuttig zijn.

Video Portalen worden steeds vaker gebruikt en ook de bereidheid om video’s te verspreiden via sociale netwerken zoals Facebook is de laatste jaren toegenomen. Bovendien worden mobiele apparaten nu door vele leeftijdsgroepen voortdurend gebruikt. Vrijwel geen enkel bedrijf kan meer zonder online marketing en videomarketing opent nieuwe communicatiemogelijkheden. Veel studies tonen echter ook aan dat tieners en jonge volwassenen het internet anders gebruiken dan volwassenen en senioren. Daarom is het belangrijk om de doelgroep te kennen en zich daaraan aan te passen. Bij het bepalen van het type, de stijl en de lengte van uw video’s moet u zich laten leiden door de doelgroep. U kunt rekening houden met de volgende factoren die van invloed zijn op uw doelgroep:

 1. Leeftijd van uw doelgroep
 2. Omgeving en woonplaats van uw doelgroep
 3. Wat is het opleidingsniveau van de mensen die je wilt aanspreken?
 4. Inkomsten van uw doelgroep
 5. Belangen, sociale omgeving en waarden spelen ook een rol.

De inhoud van de video moet de doelgroep op de een of andere manier aanspreken en de aandacht trekken. Is de video grappig en onderhoudend? Biedt het belangrijke informatie met een reële toegevoegde waarde? Of biedt het producten en diensten aan die voldoen aan een behoefte van de doelgroep? Idealiter zou de consument meer tijd moeten besteden aan de video en bereid moeten zijn deze te delen. Door het delen van de video worden andere mensen die geschikt zijn voor de doelgroep aangesproken.

Welke doelen kunnen worden nagestreefd met videomarketing?

Uw online marketing met video’s moet zich niet alleen richten op uw doelgroep, maar ook op de doelen die u ermee wilt bereiken. Elk bedrijf heeft een andere basis en andere bedrijfsdoelstellingen. De volgende doelen kunnen worden bereikt door een goed doordachte videomarketing:

U verhoogt uw bewustzijn en genereert een hoog bereik wanneer zoveel mogelijk mensen uw video bekijken, delen en mogelijk zelfs viraal verspreiden.

U versterkt uw publieke imago, u kunt video’s gebruiken om uw merk of bedrijfsboodschap te verspreiden, maar u kunt ook een bepaald imago ondersteunen met producten of diensten.

U kunt een product presenteren en de belangstelling ervoor wekken

Ze leggen de functies en voordelen van een product uit en ondersteunen zo de beslissing van de consument om te kopen.

De klantenloyaliteit kan worden versterkt door middel van nuttige video’s over de producten en diensten

Welke soorten video’s zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten video’s die u kunt gebruiken voor uw online marketing. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit de volgende formaten:

 • Bedrijfsvideo of imagofilm
 • productvideo
 • Verklarende video
 • Aanhangwagen
 • evenementenfilm
 • Multimediapresentatie
 • Handleidingen
 • Interviews
 • Webinars, videoconferenties en hangouts
 • Rekruteringsvideo’s
 • Rapporten en documenten
 • Virale video’s

Elk videoformaat biedt specifieke voordelen. Als u bijvoorbeeld klanten dichter bij uw bedrijf wilt binden, zijn tutorials en verklarende video’s over uw producten ideaal. Als uw doel is om uw niveau van bewustzijn te verhogen, zal een virale video u helpen om dit te doen.

Welke voordelen biedt online marketing met video’s mij?

Als het gaat om het overbrengen van informatie in online marketing, is een video veel efficiënter. In slechts één minuut van bewegende beelden kan het zoveel informatie bevatten dat het gelijk staat aan vele duizenden woorden. Video’s worden nu eenvoudigweg door veel internetgebruikers tussendoor geconsumeerd. Vooral platforms als Facebook en zoekmachines als Google hebben ingezien dat er een grote belangstelling is voor video’s. Ze hebben hun algoritmen dienovereenkomstig aangepast en er zijn vaak betere rankings voor videocontent en websites die video bevatten. Door gebruik te maken van video’s in online marketing kan men dus ook een betere ranking in de resultaten van de zoekmachines bereiken. Met video’s richt u zich direct tot uw doelgroep, creëert u nabijheid, wekt u emoties op en versterkt u het vertrouwen in uw bedrijf.

Een ander voordeel is dat videomateriaal duurzaam is, geïnteresseerden altijd beschikbaar zijn en je de informatie niet steeds opnieuw hoeft te verwerken. Dit bespaart tijd. Goede inhoud verspreidt zich ook zelfstandig.

Welke platforms zijn geschikt voor videomarketing?

U kunt gebruik maken van video’s op verschillende internetplatforms. Plaats bijvoorbeeld een video op uw website en laat bezoekers uw bedrijf leren kennen door middel van een korte bedrijfsfilm. Neem video’s op op uw Facebook-pagina en start uw eigen kanaal op YouTube. Met video’s kunt u ook aanwezig zijn op platforms zoals Instagram. Als u live in contact wilt komen met consumenten, zijn hangouts of live streaming op Instagram een goede optie. Hier kunt u persoonlijk contact opnemen met de consument, vragen verduidelijken en emoties opwekken. Online marketing met video’s is daarom veelzijdig en biedt u tal van voordelen.

Geschreven door videograafzoeken.nl.

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvol in Google?

Een gratis SEO scan laten uitvoeren?

Linkbuilding uitbesteden om zo je website optimaal werkend te krijgen voor jou en je bezoekers