Internet Marketing Audit
Image default
Dienstverlening

Op deze manier kan je zelf makkelijk een stroomstoring oplossen

Een stroomstoring is erg vervelend en je wilt natuurlijk dat het snel opgelost wordt als je midden in een stroomstoring zit. Op het internet zijn heel veel verschillende stappenplannen te vinden maar ze zijn allemaal niet zo duidelijk als deze. Als je midden in een stroomstoring zit wil je natuurlijk dat dit snel opgelost wordt en daarom kan je het gelukkig zelf doen voordat een elektricien bij je is om je te helpen.

Volg deze stappen als je zelf een stroomstoring op wilt lossen

Een stroomstoring zelf oplossen begint eigenlijk al bij het omzetten van de hoofdschakelaar als dit nog niet automatisch is gedaan. Hierna is het erg belangrijk dat je alle elektrische apparaten in de woning uit de stopcontacten haalt. Je moet namelijk alle apparaten controleren op schade aan kabels, als een apparaat schade heeft dan kan dit komen door overbelasting of omdat het apparaat zelf al problemen had. Nadat je hebt gecontroleerd op schade kan je weer de hoofdschakelaar aanzetten. Nadat je dat hebt gedaan kan je alle apparaten ook weer aansluiten, hierbij moet je op een aantal dingen letten. Als de stroom op een moment weer uitvalt dan kan het liggen aan overbelasting of schade, controleer dit apparaat en sluit hem voor even niet meer aan. Je kan dan een ander apparaat aansluiten, als de stroom weer uitvalt dan ligt er hoogstwaarschijnlijk aan overbelasting. Het is dus erg lastig om het precieze probleem te vinden maar met een beetje logisch nadenken en puzzelen kan je er heus komen.

Wat moet je doen bij overbelasting?

Bij overbelasting zijn er teveel apparaten aangesloten achter een bepaalde groep of achter de groepenkast in het algemeen. Minder apparaten aangesloten houden is dan vaak niet de oplossing. Je meterkast zou vervangen moeten worden of er moeten extra groepen aangelegd worden.