Internet Marketing Audit
Image default
Aanbiedingen

Wat is een oprijplaat aanhanger?

Wat is een oprijplaat aanhanger?

Een oprijplaat wordt gebruikt om kruiwagens, motoren, auto’s en machines op de laadvloer van aanhangers te rijden en ze er weer af te halen. Je kan oprijplaten kopen van aluminium of staal. Er is een groot aantal verschillende oprijplaten te koop voor professioneel gebruik. Het laadvermogen is van belang en daarbij is ook de lengte en de vorm van de oprijplaat van belang om te bepalen wat de oprijhoek en de belasting worden. Dit kan je berekenen doormiddel van een handige formule. Als je een voertuig moet laden met een oprijhoogte van 45 cm en met een stijging van 30%, bereken je de lengte op deze manier: oprijhoogte (in cm) delen door de max. hellingshoek (30) x 100 = de lengte van jouw oprijplaat. 

Stalen oprijplaten en aluminium oprijplaten

Er zijn twee soorten oprijplaten, namelijk wat zwaardere stalen oprijplaten en de lichtere aluminium oprijplaten. Wat je moet weten om de juiste oprijplaten aan te schaffen is dat het vermelde laadvermogen meestal het laadvermogen is per oprijplaat want anders zou er een totaalgewicht per set staan. Bij het laadvermogen van één oprijplaat van 1100 kg is dus het totale laadvermogen van een set 2200 kg. Verder is van belang om de hoek van de oprijplaten niet te steil te maken. Houd hiervoor rekening met de lengte van de oprijplaten.

Welke oprijplaten heb ik nodig?

Als je het belangrijk vindt dat jouw oprijplaten erg licht zijn; dan kan je het beste aluminium oprijplaten nemen. De meeste modellen worden gemaakt van hoogwaardig aluminium. De grote voordelen zijn dat ze erg licht zijn ten opzichte van stalen oprijplaten maar ze doen qua sterkte niet onder aan stalen oprijplaten. 

Aluminium oprijplaten roesten niet, hoe fijn is dat!

Stalen oprijplaten zijn een goedkopere optie dan aluminium, maar ze zijn dus iets zwaarder en wel erg sterk. Doordat deze platen verzinkt zijn zullen deze ook niet gaan roesten. Voor alsnog is het natuurlijk handig om jouw oprijplaten zo netjes mogelijk op te bergen zodat jij ze optimaal een paar jaar gebruiken kan. De meeste aanhangers hebben tegenwoordig ook een schacht waar oprijplaten in opgeborgen kunnen worden.

Verschillende vormen oprijplaten?

Je hebt tegenwoordig meer dan alleen rechte oprijplaten. Je hebt namelijk drie soorten oprijplaten:

  • Rechte oprijplaten

  • Gebogen oprijplaten

  • Opklapbare oprijplaten

Rechte oprijplaten worden het meeste gebruikt. Door de vorm zijn deze eenvoudig op te bergen en ze nemen weinig ruimte in beslag. Eduard multitransporters en autotransporters zijn standaard voorzien van rechte oprijplaten, deze kunnen eenvoudig onder de laadvloer achter de nummerplaat opgeborgen worden. 

Gebogen oprijplaten worden het vaakst gebruikt bij lage voertuigen en machines. De gebogen vorm van de oprijplaten zorgen ervoor dat er geen zogeheten ‘diepe hoek’ ontstaat tussen het hoogste punt van de oprijplaten en de laadklep van de trailer.

Als laatste heb je nog de opklapbare oprijplaten. Deze nemen relatief weinig ruimte in waardoor je ze eenvoudig op kan bergen of mee kan nemen. Sommige van deze zijn ook uitgerust met handvaten, zo wordt het vervoeren van de oprijplaten makkelijker. De opklapbare oprijplaten zijn van aluminium gemaakt.

Meer informatie over oprijplaten?

Weet je niet precies welke oprijplaten je nodig hebt? Of heb je nog een vraag? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect! De oprijplaten van Aanhangwagendirect zijn sterk en betrouwbaar. Zij zullen jou helpen met de zoektocht naar jouw oprijplaten!https://www.aanhangwagendirect.nl