Internet Marketing Audit
Image default
Auto's en Motoren

Power Gainers – Is Chip Tuning gevaarlijk?

Motorchip-afstemming, beter bekend als motorre-modellering of gewoon chip-tuning, is een populaire manier om de prestaties van uw auto’s te verbeteren. Het is een vrij kleine reparatie die de manier waarop je motor drastisch kan veranderen. Die extra vermogen kan echter ook uw voertuig duwen buiten de normale mechanische stresslimieten. Er zijn enkele potentiële gevaren met dit type afstemming waarmee u zich vertrouwd moet maken met.

 

Eén gevaar dat is verhoogd met chiptuning is brandstofinjectie. Sommige mensen zijn van mening dat chip-tuners motorschade kunnen veroorzaken. Het is moeilijk om te zeggen of dit waar is of niet omdat niemand het echt weet hoe het je auto zal beïnvloeden totdat ze het zelf hebben gedaan en dan zijn ze het ermee eens zijn. In elk geval kan de chipafstemming van uw motor een onevenwichtigheid veroorzaken in het brandstof / luchtmengsel dat kan leiden tot motorfalen.

Er is ook gesuggereerd dat mensen die nieuw zijn om dit niet op de hoogte te zijn van de potentiële gevaren van het op de verkeerde manier.

 

Een ander gevaar om het op uw eigen manier te doen is dat u zeker niet weet of de wijzigingen die u aan het maken zullen werken of niet. Vaak, wanneer u onderdelen koopt voor een auto, bent u niet zeker of ze werken met het model dat u aanmaakt. Wanneer u het op uw manier doet, bent u niet zo’n vertrouwen over deze problemen. Als u per ongeluk een deel verwijdert dat moet worden verwijderd, kunt u ervoor zorgen dat de auto volledig stopt. Met motoropname is er geen garantie dat de wijzigingen die u maakt, zullen werken. Remapping is meer een proef en fouten.

 

Een ander potentieel gevaar voor motorchip-afstemming is dat u uw voertuig kunt beschadigen als u het op de verkeerde manier doet. Wanneer u bijvoorbeeld een klepsteel aan het veranderen bent, mag u de Rev-up van de motor nooit verlaten. De klepstam heeft meestal twee pakkingen, één voor compressie en de ander voor koeling. Verwijder een van deze pakkingen en u kunt ernstige problemen met uw auto veroorzaken als u niet weet wat u doet.

 

Een laatste ding om te onthouden is dat als u een elektronische besturingseenheid (ECU) TUNE-UPS doet, u eerst eerst moet raadplegen. Er zijn veel fiches in een motor die mogelijk van invloed kan zijn op de ecu-programmering als ze niet goed worden verwijderd. Ze zelf verwijderen kan je auto’s garantie ongeldig maken. Daarom wordt het altijd aanbevolen dat u uw chip hebt gerepareerd door een getrainde monteur om onnodige problemen te voorkomen.

Chip Tuning Your Engine is een zeer complexe en potentieel gevaarlijke activiteit om te ondernemen.

 

Over het algemeen kan het veilig zijn om te zeggen dat er geen echt gevaar is om de chip zelf zelf te doen. Het belangrijkste ding om in gedachten te houden is veilig te zijn en zoals hierboven beschreven, worden opgeleid. Chip Tuning zal u helpen topsnelheid te krijgen, maar het zal uw voertuig ook veel gevaarlijker maken. Doe het alleen als je deskundig en ervaren bent. Als u de tijd en moeite neemt om net zoveel mogelijk te weten te komen, zou u absoluut geen moeite moeten hebben om de stroom- en prestatiebewijs te krijgen die u wenst.

Hoe werkt chiptuning? Klik hier Chipperformance.nl

Gerelateerde artikelen

Waarom deze autodealer uit Etten-Leur werkt met een automakelaar

De rijschool Glanerbrug leert je snel autorijden

André Gustave Citroën wordt in 1878 geboren in Parijs uit een Nederlandse vader en Poolse moeder