Internet Marketing Audit
Image default
Auto's en Motoren

Waarom deze autodealer uit Etten-Leur werkt met een automakelaar

De autodealer bij jou in de buurt koopt zijn auto’s in bij diverse inkopers in Nederland. Daarvoor struint hij het internet af, belt zijn contactenlijst af en gaat zelf langs bij importeurs. Vind hij een occasion voor een mooie prijs dan koopt hij deze in en zet deze tegen een marge te koop in zijn eigen showroom. Dat is hoe de meest autodealers de afgelopen decennia hebben gewerkt. Met de komst van het internet is er echter een hoop veranderd. Consumenten kunnen zelf vergelijken en zijn mondiger geworden. Ze gaan niet automatisch akkoord met het advies van de autodealer. En terecht! Daarom werkt autodealer MV Motive in Etten-Leur met een ervaren automakelaar. Een term die de lading vrij aardig dekt.

De automakelaar is de autodealer van morgen

Een autodealer houdt er meestal een showroom op na, heeft personeel in dienst en moet een bepaalde voorraad auto’s hebben staan. Dat kost geld. En die kosten worden uiteraard verwerkt in de marge die hij rekent bij de verkoop van een occasion. Dit is de hoofdreden steeds meer autodealer gaan werken met een automakelaar of zich specialiseren zodat ze zelf als automakelaar kunnen optreden.

Een automakelaar heeft veel kennis van zowel de markt, de verkoopkant van de branche en de technische aspecten die bij het werk komen kijken. Wat een automakelaar anders doet, is dat hij in opdracht van een klant op zoek gaat naar een auto die past bij diens wensen en eisen. Wat daar het voordeel van is? Een auto wordt pas ingekocht wanneer daar serieuze interesse voor is dus de autodealer hoeft er geen grote voorraad op na te houden. Ook andere kosten zoals een luxe showroom of een verkoopafdeling worden overbodig. Dat betekent dat de automakelaar een scherpe prijs kan rekenen voor zijn diensten. En jij weet zeker dat je de bedrijfsauto of zuinige gezinsauto krijgt die je wilt.

‘Maar wat als ik de occasion toch niet wil?’

Je krijgt de keuze om de auto op locatie te gaan bekijken of om deze naar de autodealer in Etten-Leur te laten brengen. Het voordeel van een automakelaar is natuurlijk dat je niet stad en land af hoeft te rijden om een proefrit te maken. Voldoet de auto niet volledig aan je wensen wanneer je deze in Etten-Leur hebt getest? Dan neemt autodealer MV Motive deze gewoon op in zijn voorraad. Je betaalt dus nooit voor iets dat je niet koopt.