Internet Marketing Audit
Image default
Aanbiedingen

Telemarketing in je voordeel laten werken? Lees hier hoe!

Telemarketing is een van de meest traditionele en beproefde methoden om leads te genereren. Hoewel het de laatste jaren uit de gratie is geraakt vanwege zijn reputatie als overdreven agressief en opdringerig, blijft het een effectieve manier om leads te genereren. Nu bedrijven zich meer bewust worden van de noodzaak om hun producten op de markt te brengen in plaats van ze alleen maar te maken, is telemarketing weer in opkomst.

Eenvoudig leads genereren

Telemarketing is een krachtige en bewezen manier om leads voor uw bedrijf te genereren. Als u net begint en geen groot klantenbestand hebt, kan koud bellen een effectieve manier zijn om leads te genereren en nieuwe klanten te vinden. Zorg er wel voor dat je een goede strategie volgt en goed nadenkt over hoe je de klant benaderd. Je wilt natuurlijk niet opdringerig of vervelend overkomen bij potentiële klanten. Telemarketing is het meest effectief als je een goede lijst met leads hebt om te bellen. Vooral wanneer je online een bedrijf begint, is het onwaarschijnlijk dat je al een mailinglijst hebt van mensen die je kunt bellen. Het is daarom slim om samen te werken met een bedrijf dat hierbij kan ondersteunen. Vooral voor beginnende bedrijven is het een slimme zet om een bureau in te schakelen die doet aan no cure, no pay marketing. 

Herhaaldelijk verkopen

Een ander voordeel van telemarketing is dat je het kunt gebruiken om verkopen te sluiten met bestaande klanten. Dit kun je doen door het gedrag van uw klanten te volgen en te beslissen wanneer je hen moet bereiken. Je kunt bijvoorbeeld besluiten dat je alle klanten wilt bellen die twee weken geleden bij je hebben gekocht en nog geen tweede aankoop hebben gedaan. Je kunt dat

telefoontje dan gebruiken om te informeren naar hun ervaring en hen een speciale deal of korting aanbieden om hen aan te moedigen opnieuw te kopen. Op deze manier leer je niet alleen de ervaring van de klant kennen wat an sich al super waardevol is, het biedt je ook de mogelijkheid om een tweede verkoop voor elkaar te krijgen. 

Conclusie  

Telemarketing is een krachtige en bewezen manier om leads te genereren en verkopen te sluiten. Het kan u helpen een bedrijf op te starten, zelfs als u geen grote mailinglijst met potentiële klanten hebt, en u kunt het ook gebruiken om verkopen te sluiten met bestaande klanten. Telemarketing is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar het kan een effectieve manier zijn om leads te genereren en verkopen te sluiten, mits correct uitgevoerd. Een efficiënte manier om er zeker van te zijn dat de telemarketing correct wordt uitgevoerd is het inschakelen van een no cure no pay callcenter.

https://www.convins.eu