Internet Marketing Audit
Image default
Electronica en Computers

Waarom een powerline adapter kopen?

Waarom een powerline adapter kopen?

Een Powerline adapter kun je gebruiken voor de plekken waar je geen internetverbinding hebt. Wij raden je aan om goed op te letten op het label best getest. Dit laat namelijk zien dat tientallen mensen hem al gekocht hebben en als prettig hebben ervaren. Echter zijn er wel een aantal punten waarmee je rekening dient te houden. Je kunt hem namelijk vaak als WIFIpunt gebruiken, maar soms zitten er onderaan de stekker ook LAN aansluitingen. Hierdoor kun je ook op een andere locatie profiteren van hoge snelheden. Wel is het hiervoor belangrijk dat je over een stroomnet beschikt met meerdere fases. Als dit niet het geval is, dan is het wel mogelijk om deze adapters te gebruiken, maar dan is de maximale snelheid een stuk lager. Vooral als je gaat gamen dan is dit erg belangrijk.

Een paar extra aandachtspunten

Wij raden het ook altijd aan om een goede router te kopen. Dit is misschien even een investering, maar hierbij heb je ook zekerheid van de hoogst haalbare snelheid. Bovendien zijn er routers met meerdere antennes en deze kun dan ook meer snelheid overdragen. Dit geldt trouwens ook voor de powerline adapter, want ook die hebben soms 2 of 3 antennes voor het verbinden van meerdere apparaten.

Soms worden ze ook verkocht in sets met meerdere adapters. Dit is ideaal als je een groot huis of kantoor hebt waar je op meerdere plekken een goed bereik wil hebben. Zodra je gebruik maakt van meerdere apparaten is het ook slim om te kijken of je eventueel met de router de snelheid gelijk kunt verdelen. Dit zorgt ervoor dat je op alle apparaten ook van een evenredige snelheid gebruik gaat maken. Als je eenmaal aan super snel gewend bent dan lijkt alles wat hieronder komt traag, terwijl dat eigenlijk niet meer als een gevoel is. Er komt dus meer bij kijken als je denkt.