Internet Marketing Audit
Image default
Online marketing

Pinterest Marketing

Pinterest, waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord. Maar weet jij ook wat het precies is? Pinterest is een online platform waar iedere dag duizenden afbeeldingen op worden geplaatst. De perfecte plek om inspiratie op te doen voor eigenlijk alles: interieur, recepten, organiseren noem maar op. Pinterest trekt steeds meer bezoekers en daarom kan kiezen voor Pinterest Marketing  een goede manier zijn om meer bezoekers te trekken naar jouw website, wat kan leiden tot meer aankopen en een hogere conversie.

 

Wat is Pinterest?

Kort gezegd is Pinterest een groot social media platform met een grote verzameling aan foto’s, afbeeldingen en korte filmpjes. Je kunt je gratis inschrijven voor deze website en vervolgens borden aanmaken om jouw favoriete afbeeldingen op te ‘pinnen’. Wereldwijd heeft dit platform meer dan 200 miljoen gebruikers. Al deze gebruikers hebben hun eigen borden waar zij pins op kunnen plaatsen. Gebruikers kunnen zelf ook hun eigen pins plaatsen, die andere leden weer kunnen toevoegen aan hun borden.

 

Marketing

Door gebruik te maken van Pinterest Marketing kun jij op een efficiënte manier jouw eigen pins en foto’s plaatsen die de gebruikers aantrekken tot jouw website. Achter iedere pin die een gebruiker of bedrijf plaatst zit namelijk een link. Voor bedrijven is het gebruik hiervan ook geheel gratis. Als startend bedrijf of als je wat nieuw wilt proberen is Pinterest Marketing dus een zeer goede optie. Zo kun jij jouw fans op de hoogte van de nieuwe spullen of diensten, op een laagdrempelige manier communiceren en snel jouw doelgroep en nieuwe potentiële klanten bereiken. Voorbeelden van berichten die jij kunt plaatsen zijn:

–        Nieuwe producten

–        Recepten

–        Korte instructie video’s

–        Sfeerbeelden

–        Quotes

 

Naast het gratis gebruik maken van Pinterest kun je als bedrijf ook kiezen voor adverteren op Pinterest. Deze mogelijkheid kost vanzelfsprekend wel geld, maar je bereik wordt hierdoor ook groter. Hier liggen als bedrijf dus extra kansen. Naast Pinterest kun je onder andere ook adverteren op Facebook, Instagram en YouTube.

https://www.brandmerck.nl/pinterest-marketing/