Internet Marketing Audit
Image default
Marketing

Wat heb je aan videomarketing?

Ken jij de vele voordelen van video marketing al? Video marketing is ontzettend breed. Eén van de meest gebruikte toepassingen van online video is een bedrijfsvideo laten maken. Marketing draait om het vertellen van een verhaal. Je kunt een verhaal met een foto of met tekst proberen uit te drukken, maar door het aantal indrukken dat je hierbij krijgt, wordt een groot gedeelte aan de verbeelding over gelaten. Het grote voordeel van film is dat je beeld en geluid combineert met tekst en beweging. Je hebt heel wat meer middelen tot je beschikking om de gedachten van kijkers een bepaalde richting in te sturen. Je vertelt niet alleen over de kracht van je product of je bedrijf, je zet je woorden met bewegend beeld kracht bij.

Niets minder dan een ijzersterk verhaal

Hoe je het ook doet, zorg ervoor dat het verhaal dat je vertelt ijzersterk is. Dat geldt niet alleen voor jou als videomaker, maar voor jou als ondernemer in het algemeen. Online is het vechten om aandacht. Mensen worden doodgegooid met commercials en spotjes en dat ook nog eens tussen de content waar ze naar op zoek zijn door. Soms is het niet eens mogelijk je aandacht bij het filmpje van je keuze te houden, laat staan dat je je kunt (of wilt) focussen op een reclame. Kortom: wil je opvallen, wees dan origineel. Of liever gezegd: spreek altijd tot de verbeelding.

Teveel vissen in één vijver?

Het internet wordt overspoeld door informatie – nuttig en geheel onzinnig. Ook video is er in overvloed: van uitgebreide leerzame documentaires tot lollige kattenfilmpjes of krankzinnige bloopers. Kortom: iedereen schreeuwt om je aandacht. Het aantal indrukken is immens. Eén ding is zeker: lang niet iedereen zit te wachten op jouw video’s. Zorg er daarom voor dat je je video’s goed target op je doelgroep. Voelt iemand zich niet aangesproken, dan klikt hij direct weg.

Maar… video ongekend succesvol

Het feit dat het internet boordevol filmpjes staat, betekent ook dat film succesvol is. Met andere woorden: jouw marketingvideo’s kunnen ook succesvol zijn. Eén ding is zeker: op het internet is videomarketing succesvoller dan andere vormen van marketing. Zeker op je eigen website en sociale media kanalen. De krachtigste video’s zijn kort en komen direct tot de kern. Ze kunnen een duidelijk promotioneel doel hebben, of juist verdiepende informatie geven.

Verrijking voor websites

Eén ding is zeker: videocontent verrijkt je website. Google geeft de voorkeur aan websites met rijke videocontent boven websites zonder video. Met video kom je hoger in de rankings te staan. Praktisch gezegd, kan dit betekenen dat je bij een zekere zoekterm niet op pagina vier, maar trots op pagina één komt te staan (hoe vaak scroll jij verder dan de eerste pagina zoekresultaten?).