Internet Marketing Audit
Image default
Bedrijven

Informatie over productverpakkingen

Bent u op zoek naar een leverancier van echte product verpakking om al u producten zo mooi en onbeschadigd te laten aankomen bij uw klanten? Neem dan een kijkje op onze website en zie wat wij voor u kunnen doen.

Doel van een product verpakking

Het doel van een product verpakking is voor velen erg duidelijk: de producten die u wilt versturen zo mooi en onbeschadigd mogelijk aan te laten komen bij degene die uw product gekocht heeft. Naast dat een product verpakking als functie heeft om bescherming te bieden aan producten heeft het nog meer functies. Zo kan het de houdbaarheidsdatum van bepaalde producten die kunnen bederven verlengen. Zo bestaat er namelijk een soort product verpakking die met een aangepast atmosfeer voedselproducten langer goed kan houden. Dit noemt men ook wel Modified Atmosphere Packaging. Wat de techniek precies inhoudt is dat de lucht in de product verpakking wordt aangepast aan een specifiek gas of een soort gasmengsel. Daarnaast kan een ander doel van een product verpakking zijn dat het het gemak van winkelen voor de consument kan verbeteren. Zo is een bijvoorbeeld een koffiezetapparaat met al zijn toebehoren los meenemen lastiger dan een koffiezetapparaat die in een verpakking zit.

Richtlijnen betreffende product verpakkingen

Er zitten echter soms een aantal nadelen aan een product verpakking. Sommige mensen zijn namelijk van mening dat veel verpakkingen het milieu zeer zwaar kunnen belasten. Ook vinden veel mensen dat veel producten veel te overvloedig zijn verpakt en dit is dan weer belastbaar voor het milieu. Er wordt veel zwerfafval dat van product verpakkingen komen gevonden in de natuur, denk aan in de zee of gewoon op straat. Om dit tegen te gaan zijn er bepaalde richtlijnen opgesteld die overmatige gebruik van een product verpakking tegengaan. Indien u deze wilt inzien kunt u terecht op de site van de EUR-Lex, dat een onderdeel is van de Europese Unie, om daar de richtlijnen in te zien betreffende product verpakkingen.