Internet Marketing Audit
Image default
Internet marketing

Succesvol in Google?

Wanneer je in het bezit bent van een website, wil je dat deze site door geïnteresseerden gevonden wordt. Echter kun je jouw site niet vinden bij belangrijke zoektermen. Erg vervelend en daar moet iets aan gedaan worden. De vraag is, wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je wel op de juiste manier in Google gevonden wordt? Een ONline marketingbureau kan je daar het beste bij helpen, bijvoorbeeld als Online SEO-specialist.

SEO is de sleutel tot succes!

Ik krijg deze vraag regelmatig en beantwoord hem altijd met hetzelfde antwoord. SEO optimalisatie is de sleutel tot online succes. Potentiële klanten zoeken namelijk bepaalde woorden op in Google. De meeste bedrijven schrijven teksten uit eigen passie, maar staan er niet bij stil dat ze zo niet snel gevonden worden op Google. Voor Google is het namelijk van belang dat gebruikers bij de juiste sites terecht komen. Zo zal een site die letterlijk appels kopen Utrecht vermeld in zijn tekst, eerder bezoekers trekken dan iemand die een nette zin gebruikt zonder zoekwoorden. Wel is het van belang dat de teksten goed leesbaar blijven en website bezoekers ook echt iets kunnen met de informatie die op de de pagina staat vermeld.

Linkbuilding

Een andere belangrijke methode die toegepast kan worden om de vindbaarheid in Google te verbeteren, is door gebruik te maken van linkbuilding. Door dit toe te passen ziet Google dat er meerdere pagina’s linken aan een specifieke pagina. Hierbij kan er onderscheid gemaakt worden tussen interne linkbuidling en backlinks. Door beiden aspecten toe te passen word je door Google eerder als betrouwbaar gezien. Dit bepaalt voor een groot gedeelte de vindbaarheid in Google. 

Google Ads

Mocht je nu echt snel boven in het lijstje van Google willen komen, dan kun je ook gebruiken maken van Google Ads. Je betaalt Google dan een bedrag per bezoeker die op je site komt. Hierdoor kun je snel naamsbekendheid opbouwen en kan het een zeer goede investering zijn. Naast Google Ads te gebruiken om hoog in Google te komen, kun je ook geld verdienen met de ads door reclame te posten op jouw site.