Welk kunstaas zet je wanneer in?

Internetmarketingaudit

Met wanden vol kunstaas in de (online) hengelsport winkel, is het lastig kiezen voor de gemiddelde visser. Van pluggen en jerkbaits tot shads en twister. Daarnaast vele merken die pretenderen de allerbest vangend stuk kunstaas te hebben. Uiteraard zijn er verschillende gerenommeerde merken die al jaren vis op de kant brengen. Een merk als Abu Garcia en Hester zijn zulke merken. In dit artikel helpen we je op weg om geschikt kunstaas te kopen, waar je echt plezier van hebt. 

Actie kopen of actie maken

Kunstaas kan van zichzelf weinig of juist veel actie mee hebben, wanneer het door het water wordt gesleept. Nu is het juist deze actie die de roofvissen moeten aanzetten tot bijten. Een blinker, twister en plug heeft deze actie al snel. Een jerkbait veel minder. Door het met rukken binnenvissen van de lijn zal juist de jerkbait actief door het water schieten. Voor wie vaker vis heeft geobserveerd zal dit herkennen. Dit kunstaas vraagt dus extra van de visser. Maar ook shads en twisters kunnen door het water getrokken worden, of juist stuiterend op de bodem worden aangeboden. Juist deze actie maakt vaak het verschil in de vangsten. 

Kunstaas voor diep en ondiep water

Kunstaas is er in oppervlake, mid-water en dieplopend. Dit kan je niet altijd zien aan het werpgewicht. Er zijn namelijk lichte snel zinkende pluggen, en zware drijvende pluggen. Bij het artikel staat beschreven wat de gemiddelde diepgang is. Let hier goed op. Zonde als er kunstaas op de bodem van het water achterblijft.

Pas je kunstaas aan op je hengel

Een roofvishengel wordt gebouwd voor een bepaald soort werpgewicht. Let hier op bij de aanschaf van je vishengel wat je over het algemeen wilt gebruiken. Net als bij de aankoop van je kunstaas natuurlijk. Een te licht hengel zorgt dat het werpen veel energie kost en mogelijk zelfs kan breken. Een te zware hengel is ook lastig werpen. Zoek je een allround hengel, kijk dan naar een roofvishengel van tussen de 10 gram en 40 gram werpgewicht. Hiermee kan je een heel groot scala aan soorten kunstaas gebruiken. 

https://www.sportvisgigant.nl/