Tegenwoordig mag een cloud werkplek niet meer ontbreken en dit is waarom:

Internetmarketingaudit

Iedereen werkt tegenwoordig op een computer, iPad, laptop en of notebook. Het gevolg is dat er veel bestanden ontstaan en opgeslagen worden die niet met een ander gedeeld kunnen worden. Laat staan dat er door meerdere personen gelijktijdig in een document gewerkt kan worden. Om tegemoet te komen aan de wens en de ontwikkelingen in huis en kantoor, is er een opslag manier bedacht. Een mogelijkheid om elkaars documenten te zien en in de documenten te werken. Daarnaast is de behoefte groot om ook op andere (werk)plekken in opgeslagen documenten te werken. Dit zonder dat de laptop of andere documenten drager meegenomen moet worden. De ideale uitkomst is daarom de Cloud werkplek.

De Cloud werkplek

De behoefte, om te kunnen samenwerken in documenten, een videomeeting te houden en met elkaar te chatten, wordt steeds groter. Daarbij is de wens dat ict dienstverlening laagdrempelige en begrijpelijke technologie ontwikkeld en beschikbaar stelt. En ict beheer voor de gebruiker duidelijke en goed leesbare informatie beschikbaar heeft om in een Cloud omgeving te werken.

Veilige werkomgeving

Het werken met een Cloud werkplek wil zeggen dat de programma’s (werk)bestanden en andere gegevens op iedere plek in de wereld, maar ook op elk apparaat, bewerkbaar zijn. De ict dienstverlening maakt het ondenkbare mogelijk en garandeert ook de veiligheid van de opgeslagen gegevens. Bij het werken, in een bestand in een Cloud omgeving, worden gegevens opgeslagen op een externe server. Voor het werken in een Cloud omgeving heb je internet en een uniek wachtwoord nodig. Met een wachtwoord scherm je de bestanden en opgeslagen gegevens veilig af.

De voordelen van het werken in Cloud

ICT beheer geeft de mogelijkheid om in de Cloud omgeving te werken en het voordeel van deze ict dienstverlening is dat het werkplezier en de productiviteit wordt verhoogd. Daarnaast is het werken met een Cloud effectiever en efficiënter. Naast dat er altijd up-to-date met de nieuwste software wordt gewerkt, stelt ict beheer ook overal flexibele werkplekken ter beschikking.

Leuk en handig

Het werken in een Cloud omgeving gebeurt altijd op een kant en klare werkplek en de gebruiker kan direct en snel aan de slag. Iedereen kan in een Cloud met iedereen samenwerken. Samen werken in een document en onderling informatie delen. Het samenwerken en delen van informatie kun je doen met iedereen met internetverbinding. Het werken in een Cloud is niet alleen handig maar ook nog eens leuk.