Internet Marketing Audit
Image default
Online marketing

Online marketing Friesland

Online marketing is, zoals het woord al zegt, een online vorm van marketing. Hierbij promoot je je product of dienst via het internet. Een aantal voorbeelden hiervan zijn social media marketing, zoekmachine optimalisatie en adverteren via google. Als je een bedrijf hebt in Friesland en je wil meer aandacht trekken naar jou product of dienst is het slim om gebruik te maken van online marketing Friesland. Het is er belangrijk dat je weet wie of wat je wilt bereiken. Zo kan je gericht marketing inzetten om dit doel te behalen. Hierboven heb ik al een aantal soorten van online marketing Friesland benoemd. Hieronder leg ik uit wat zoekmachine optimalisatie en google adverteren inhoud:

 

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is één van de meest gebruikte technieken in de online marketing Friesland. Met zoekmachine optimalisatie (SEO) kun je jouw bedrijf op een betere manier op de Google-kaart zetten. Wanneer je je bedrijfssite tot in de puntjes hebt verzorgd en je met de juiste zoektermen vindbaar wordt, vergroot je de kans op een hogere plek in de zoekresultaten op Google. Zo wordt je bedrijf sneller gevonden en heb je ook meer kans op (potentiële) klanten. Andere manieren om ervoor te zorgen dat jouw site op een organische manier bij de internetgebruikers terechtkomt, is met behulp van linkbuilding. Hierbij worden op andere websites die aan jouw bedrijf gerelateerd zijn links geplaatst die naar jouw website worden geleid. Met een goede zoekmachine optimalisatie kan je jouw online vindbaarheid dus vergroten.

 

Google adverteren

Wil je toch dat de zoektocht naar jouw bedrijf niet helemaal op toeval berust, dan kun je gebruikmaken van zoekmachine adverteren (SEA). Met zoekmachine adverteren (SEA) kunnen campagnes worden opgezet en geoptimaliseerd, die specifiek zijn ingericht op de voor jou belangrijke doelgroep en zoektermen. Wanneer iemand één van deze zoektermen in Google intypt kunnen jouw advertenties met de juiste biedingen boven de organische zoekresultaten komen te staan, waardoor je nog beter zichtbaar bent. De social media-kanalen zijn tegenwoordig voor jong en oud dé reden om het internet op te gaan en om op de hoogte te raken van het laatste nieuws. En met allerlei nieuwe snufjes, ontwikkelen Instagram en TikTok zich tot onmisbare platforms in het dagelijks leven.

https://www.brandmerck.nl/