Denk aan het milieu

Internetmarketingaudit

Het milieu is een onderwerp waar we langzamerhand niet meer omheen kunnen. Iedereen zal z’n steentje bij moeten dragen om een verschil te kunnen maken voor de toekomst van deze aarde. Er wordt steeds meer bekend over de kledingindustrie en de misstanden die daar plaatsvinden. De kledingindustrie buit niet alleen mensen uit maar is ook nog eens zeer schadelijk voor het milieu. Maar je hebt toch kleding nodig om te dragen, dus hoe koop je dit op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier?

Ten eerste is het heel belangrijk dat je kleding koop in een winkel die zo duurzaam mogelijk is. Op internet kun je de winkel opzoeken en kijken hoe milieuvriendelijk ze zijn. Maar je hoeft natuurlijk niet altijd ‘nieuwe’ kleding te kopen. Je kunt ook tweedehands kleding kopen. Dit is erg hip geworden en het is leuk, want zo kun je echt unieke items vinden waar niet iedereen al in loopt. Tweedehands kleding is duurzaam, want anders was het weg gegooid en nu krijgt het weer een tweede leven door jou. Je kunt zelf natuurlijk ook kleding naar een tweedehands winkel brengen als je het niet meer past of niet leuk meer vindt.

Ook moet je je afvragen of je zo vaak nieuwe kleding nodig hebt. Waarschijnlijk heb je al heel veel in je kast hangen en heb je daar eigenlijk al genoeg aan. Natuurlijk wil je af en toe iets anders, maar dat kun je ook doen met kledingstukken die je al hebt. Bijvoorbeeld door ze van kleur te veranderen. Je kunt je schoenen verven met bijvoorbeeld schoenverf zwart. Zo krijgen ze ineens een totaal andere look en lijkt het net alsof je een nieuw paar schoenen hebt. Dit kun je ook doen met andere kledingstukken, bijvoorbeeld door de schaar erin te zetten en er op een creatieve manier mee aan de slag te gaan. Je zult dan ook merken dat het kledingstuk veel specialer aanvoelt, omdat je er hard aan hebt gewerkt.

https://www.leerverfshop.nl/