Internet Marketing Audit
Image default
Artikel marketing

Verzorgen van dieren

Het verzorgen en schoonhouden van dieren kan veel tijd in beslag nemen. Naar een trimsalon gaan met een hond zorgt ervoor dat de hond weer netjes geknipt men gewassen wordt. De hond wordt hierdoor goed verzorgt en loopt zo minder risico op eventuele huidklachten en andere vachtklachten. Voor katten is dit vaak niet nodig, zij wassen zichzelf vaak en verharen anders dan honden. Zij krijgen vaak minder lange haren en de haren vallen dan ook gewoon van de kat af, tevens hebben zij soms een wintervacht, deze is dikker omdat de kat vaak buiten in de kou is, hierdoor blijft de kat warm. Toch is het regelmatig borstelen van zowel de hond als de kat erg belangrijk.

Elk dier heeft verzorging nodig zo ook koeien en varkens. Deze hebben vaak andere verzorging nodig. Deze dieren worden vaak vies omdat door de modder of het gras lopen heel de dag. Varkens vinden het fijn om in verkoelende modder te rollen, om die reden zijn zij vaak vies. Zij worden dan soms door de verzorger schoongemaakt met een tuinslang dat langzaam water spuit. Koeien daarentegen kunnen als de boer deze heeft aangebracht in de stal langs een koeborstel lopen. Deze borstel zorgt ervoor dat de koe schoon wordt, parasiet vrij is en tevens wordt de koe zo gemasseerd waardoor zij een betere bloedsomloop krijgen.

Of de boer een dergelijke installatie laat instaleren is aan de boer zelf. Hij heeft vaak zijn eigen visie van een stalinrichting en zal deze dan ook uitvoeren op zijn manier. Hij of zij kan er dan voor kiezen om de koeien veel of weinig ruimte te geven. Het beste voor een koe is dat zij een aantal meter hebben om zich vrij te bewegen, zodat zij ook tijdens de rust periode zich makkelijker kunnen draaien en zo minder stress beleven.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/