Internet Marketing Audit
Image default
Artikel marketing

Tips voor slow fashion

Misschien heb je nog nooit gehoord van de term ‘slow fashion’. Het is de tegenhanger van ‘fast fashion’, wat de huidige kledingindustrie beschrijft. ‘Fast fashion’ is het veelvuldig kopen van goedkope kledingstukken en deze vervolgens al snel weer vervangen met nieuwe kledingstukken.

Aangezien duurzaamheid steeds belangrijker wordt en er ook steeds meer over geschreven wordt, is deze manier van omgaan met kleding niet meer gewenst. Daarom is de tegenhanger ‘slow fashion’ geboren. In dit artikel lees je een aantal tips om zelf ook aan ‘slow fashion’ te doen en zo je steentje bij te dragen aan een betere wereld.

De eerste tip is om minder weg te gooien. Veel kledingstukken belangen bij het vuilnis terwijl iemand er nog jaren lang plezier aan zou kunnen beleven. Bedenk dus eerst of je er zelf nog blij van kunt worden, bijvoorbeeld door een kleine aanpassing te doen met suede verf, schoenen verf, verknippen of andere manieren om een kledingstuk naar jouw smaak aan te passen. Als je er zelf niets meer mee kunt, bijvoorbeeld omdat je het niet past, geef het dan weg! Je kunt kleding weggeven aan mensen in je omgeving, naar een tweedehandswinkel brengen of weggeven voor een goed doel.

Een volgende tip is om beter op te letten wat je koopt. Sommige kledingstukken hangen zó goedkoop in de winkel, dat je er wel wat vraagtekens bij kunt plaatsen. Is dit wel op een eerlijke manier geproduceerd? Op internet is veel te vinden over welke winkels duurzame en eerlijke kleding verkopen en welke niet. Hier kun je rekening mee houden tijdens het shoppen.

Bedenk ook dat je niet alleen maar nieuwe kleren hoeft te kopen. Je kunt ook naar een leuke vintage winkel / tweedehands winkel gaan om leuke kledingstukken op de kop te tikken. Deze kledingstukken zijn vaak ook nog eens veel unieker dan wat je in de gewone winkels kunt vinden.

https://www.leerverfshop.nl/