Internet Marketing Audit
Image default
Artikel marketing

Radio voor iedereen

 

Muziek is voor iedereen, voor ieder persoon is er een ander genre. Het mooie hieraan is dat men zo zichzelf kwijt kan in eigen muziek. Muziek kan door iedereen gemaakt worden en kan op verschillende manieren worden gemaakt. Zo kan er gebruik gemaakt worden van instrumenten en van digitale programma’s. Deze zorgen ervoor dat men muziek kan maken zonder instrumenten te bespelen. Door middel van samples kunnen er dan liedjes gemaakt worden. Het is zelfs mogelijk dat als er een saxofoon klinkt in een liedje dat het helemaal geen echte saxofoon is. Dat zelfs dit geluid is nagebootst door middel van een computer.

 

De elektronische muziek wint steeds meer terrein ten opzichte van muziek met instrumenten. Dit zorg ervoor ok voor dat men steeds betere liedjes kan en moet maken. Er is veel concurrentie op de markt, daarom moet een artiest uitblinken. Maar er zijn nog genoeg beginnende en bestaande bandjes die de muziek nog authentiek met instrumenten maken. Ook de manier waarop muziek wordt geluisterd is veranderd. Vroeger ging alles via de radio, tegenwoordig luistert men hun radio of muziek via de telefoon en op spotify. Dit omdat men zo hun eigen muziek kan bepalen.

 

Maar er wordt ook veel radio geluisterd via internet. Dit zorgt ervoor dat elk station gehoord kan worden, ook kleine stations hebben zo een manier om hun muziek af te spelen. Zij kunnen dan een bepaald genre afspelen en zo het eigen publiek een zender bieden die hen vermaakt. Radio internet wordt steeds populairder door de opkomst van aanbieders, zo kan er ook radio uit Duitsland worden geluisterd, het is dus mogelijk om einslive te luisteren als u niet in Duitsland bent. U kunt als u zou willen zelfs muziek uit Afrika en Amerika beluisteren. Dit kan een leuke afwisseling zijn voor uw normale radioprogramma.

http://www.radioguide.fm/